Απίστευτη δήλωση Τσίπρα – «Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική»

13:24 2/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τι κι αν ο κόσμος έδειξε στις κάλπες της 25ης Μαϊου ότι αναζητά μια σταθερή κυβέρνηση; Τι κι αν ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα, και μιλώντας για την απλή αναλογική, παραδέχτηκε ότι: «Αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και ταυτόχρονα ήττα της στρατηγικής μας για την απλή αναλογική»;

Ο εξάδελφός του, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ,

παραδέχτηκε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν την επαναφορά της. «Θα την επαναφέρουμε. Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης και συνέχισε λέγοντας: «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».

Όπως σημείωσε, η επιλογή αυτή γίνεται επειδή: «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Ακόμα, επιτέθηκε στα κόμματα της αριστεράς, χαρακτηρίζοντας ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή. Την “έκαψαν” τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης» δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας κλείνοντας την τοποθέτησή του που προκάλεσε αίσθηση.

ΝΔ: «Στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα»

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Keywords
Αναζητήσεις
apistefti-dilosi-tsipra--tha-epanaferoume-tin-apli-analogiki.htm
Τυχαία Θέματα