Αλλαγές σκυτάλης στο ΧΑ με τους νέους αγοραστές να απορροφούν τις πωλήσεις

22:01 13/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Συνεχίστηκαν οι εναλλαγές θέσεων σε χαρτοφυλάκια μεγάλων παικτών θεσμικών και funds, με τα ξένα μεγάλα χαρτοφυλάκια των μακροπρόθεσμων παικτών σε θέση αγοραστών, τα πιο βραχυχρόνια funds σε θέση πωλητών και τους Έλληνες θεσμικούς να αλλάζουν θέσεις εκεί που προτιμούσαν, μετά τις βασικές ανακοινώσεις για μεγάλες εισηγμένες της αγοράς, που έχουν προσφέρει αρκετή ορατότητα.

Ήδη είναι γνωστή η εικόνα σε πλήθος εταιριών που ενδιαφέρουν τους μεγαλύτερους επενδυτές και η εικόνα αυτή γενικά

είναι πολύ καλή. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι λεγόμενες καλές εταιρίες- που δεν έχουν αυτή τη φήμη άλλωστε άδικα- είχαν μία επιτυχημένη καλή χρονιά, έβγαλαν κέρδη, θα δώσουν μερίσματα, έχουν μιλήσει για τα σχέδιά τους.

Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός των μεγάλων συναλλαγών που σημαίνει ότι οι ρευστοποιήσεις ή μετακινήσεις, απορροφήθηκαν, με αποτέλεσμα ο τζίρος να φθάσει τα 117,01 εκατ. ευρώ, με πακέτα 22,4 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες συναλλαγές για μία ακόμα φορά έγιναν στις τράπεζες, όπου έγιναν και τα μεγαλύτερα σε αξία πακέτα και οι μετοχές των 4 συστημικών, βρέθηκαν στην κορυφή της αξίας συναλλαγών με μεικτά πρόσημα. Η Πειραιώς επανήλθε στα 4 ευρώ, η Εθνική έκλεισε αμετάβλητη στα 7 ευρώ μετά τις δημοπρασίες που δεν της επέτρεψαν να διατηρήσει μέρος από τα μικρά κέρδη που κουβαλούσε προς το τέλος.

Ανοδικά κρατήθηκε η Alpha Bank, ενώ η Eurobank είχε και πάλι πωλητές που δεν την άφησαν να διατηρήσει κάποια κέρδη με αποτέλεσμα να κλείσει με οριακή υποχώρηση. Ο ΟΤΕ συνέβαλε στην άνοδο του Γενικού Δείκτη και πάλεψε πετυχαίνοντας θετικό κλείσιμο, υποχώρησε ο Μυτιληναίος, ανοδικά έκλεισε ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και οι τίτλοι του ομίλου ΤΕΡΝΑ.

Συνολικά 73 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και 40 υποχώρησαν, με το ενδιαφέρον να έχει μετατοπιστεί σε μικρότερους τίτλους, καθώς οι πωλητές έχουν εντοπιστεί σε συγκεκριμένα χαρτιά.

Keywords
Αναζητήσεις
allages-skytalis-sto-cha-me-tous-neous-agorastes-na-aporrofoun-tis-poliseis.htm
Τυχαία Θέματα