Αλέξανδρος Κουρής: Ο ιδρυτής μιας ζυθοποιίας ψημένης από τον ήλιο του Αιγαίου

11:02 23/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς, εκτός από την καρδιά όλων των Ελλήνων, έχει κερδίσει και Ευρωπαϊκό Αστέρι Ζύθου. Ξεκινώντας από την πανέμορφη Τήνο, κατάφερε να κερδίσει με την ξεχωριστή της γεύση ακόμα και τους κατοίκους της Αυστραλίας και να γράψει με μικρά αλλά στοχευμένα βήματα το δικό της success story. Ιδρυτής της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο και παραγωγός της δροσερής

και… ψημένης από τον ήλιο του Αιγαίου μπύρας ΝΗΣΟΣ, είναι ο Αλέξανδρος Κουρής.

Ο γεννηθείς το 1966 και πατέρας δύο παιδιών Αλέξανδρος Κουρής, διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρία ως διευθυντής, μέτοχος και δημιουργός εταιρειών στον χώρο της Διαφήμισης, του Marketing και της Επικοινωνίας. Παράλληλα, έχει συμβουλεύσει πολλές μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς και έχει εκτελέσει σημαντικά έργα στους παραπάνω κλάδους στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Από το 2000 έως το 2011 ήταν μέτοχος, ιδρυτής, συνιδρυτής και διευθυντής στις εταιρίες Critical Publics στην Αθήνα και το Λονδίνο, Altervision στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πριν από το 2000 και για 12 χρόνια δούλεψε στη Διαφήμιση όπου κατείχε διευθυντικές θέσεις στις εταιρίες TBWA- Intermarkets, BBDO και JWT. Είναι απόφοιτος του Deere College (Bachelors of Science in Business Administration, major in Marketing) και του Chartered Institute of Marketing. Έχει ακόμα ολοκληρώσει προγράμματα σπουδών General Management στο INSEAD και Ζυθοποίησης στο KU LEUVEN University στο Βέλγιο. Είναι επίσης συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Πώς «γεννήθηκε» η μπύρα ΝΗΣΟΣ

Η αγαπητή σε όλους μπύρα ΝΗΣΟΣ, ξεκίνησε από ένα αρκετά φιλόδοξο σχέδιο και πλέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πολυτιμότερα πολιτιστικά αγαθά ολόκληρης της Ελλάδας. Ήταν το 2012, όταν ο Αλέξανδρος Κουρής και η σύντροφός του, η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εξαιρετικής ποιότητας νησιωτική μπύρα που θα αποτελούσε σήμα κατατεθέν της γαστρονομίας ενός ολόκληρου τόπου. Έτσι γεννήθηκε η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, εν μέσω δυσχερών οικονομικών συνθηκών για τη χώρα, γεγονός που δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την εξέλιξή της, αλλά βασικό κίνητρο. Εξάλλου, ίδιος ο Αλέξανδρος Κουρής ήθελε να αλλάξει τρόπο ζωής και να ακολουθήσει την ανάγκη του να ασχοληθεί με κάτι μη σχετικό με επιχειρήσεις και διαφημίσεις.

Σε αυτό το μεγάλο βήμα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η αγάπη του για την Τήνο, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από τη σχέση του με τη σύντροφό του. Επίσης, όπως δηλώνει ο ίδιος, ξεχώριζε ανέκαθεν την ποιοτική από τη βιομηχανική μπύρα, θεωρώντας την κομμάτι της ιστορίας ενός τόπου και της πολιτιστικής του ταυτότητας εν γένει. Μέσα λοιπόν από ένα παλιό βιομηχανικό κτήριο της Τήνου, γεννήθηκε μια λατρεμένη και παραδοσιακή γεύση, η κάθε γουλιά της οποίας φέρνει στον νου καλοκαίρι, ήλιο, θάλασσα και απέραντες αμμουδιές.

Keywords
Αναζητήσεις
alexandros-kouris-o-idrytis-mias-zythopoiias-psimenis-apo-ton-ilio-tou-aigaiou.htm
Τυχαία Θέματα