Αλ. Τσίπρας: «Παρασύρθηκαν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής – Φυσικά τους θέλουμε»

12:03 19/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σταθερός στις θέσεις του παρέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην έντονη κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα, ύστερα από το ξεκάθαρο «άνοιγμα» του ίδιου προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε το γαλλικό παράδειγμα, και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν αγγίζει

ποσοστά 40% έχοντας σημαντική στήριξη από τα λαϊκά στρώματα και το κομμουνιστικό κόμμα.

«Τι θα πούμε δηλαδή τώρα ότι θα τους αφήσουμε στη Λεπέν; Δεν θέλει η Αριστερά να πάρει πίσω τα λαϊκά στρώματα; Είναι άνθρωποι που κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και ψηφίσανε τη Χρυσή Αυγή. Ρόλος μου ως προοδευτικός πολιτικός είναι να ανοίγω δρόμους και μυαλά», σημείωσε.

«Υπάρχουν φασίστες, υπάρχουν και λαϊκοί άνθρωποι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από αυτούς «παρασύρθηκαν». «Αλίμονο αν είχαμε 600.000 φασίστες στη χώρα μας, αλίμονο! Στα θέματα ιδεολογίας μεγάλη ευθύνη έχει και η μετατόπιση της Κεντροδεξιάς στην ακροδεξιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο Κ. Καραμανλής ούτε θα διανοούνταν ότι Γεωργιάδης και Βορίδης θα ήταν στη ΝΔ»

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι: «Πριν 15 χρόνια που ήταν Πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής ούτε που θα το διανοούνταν ότι ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βοριδης θα ήταν κεντρικά στελέχη της ΝΔ», ενώ χαρακτήρισε «συστημικότατο» τον φασισμό.

Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική που δέχτηκε από το ΓΓ του ΚΚΕ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι: «το θεωρώ αδιανόητο γιατί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές το μόνο μέτωπο του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Δεξιά», ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τη Χρυσή Αυγή είναι εργάτες και «το ταξικό τους συμφέρον είναι από εδώ».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα