«Αdiós» για μείωση επιτοκίων στην ΕΕ πριν τον Ιούνιο

18:12 17/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ) και κεντρικός τραπεζίτης της Ισπανίας, Πάμπλο Ερνάντες ντε Κος, έβαλε ουσιαστικά «σφραγίδα» στα σενάρια περί μείωσης των επιτοκίων στην ΕΕ. Ο αρμόδιος μιας εκ των ισχυρότερων οικονομιών της Ευρώπης, δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων πως «ο Ιούνιος θα μπορούσε να είναι μια καλή ημερομηνία για να ξεκινήσουμε».

Συγκεκριμένα,

όπως αναφέρει το Reuters, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ισπανίας ανέφερε χαρακτηριστικά στην ισπανική εφημερίδα «El Periodico», πως «σε περίπτωση που εκπληρωθούν οι μακροοικονομικές μας προβλέψεις τους επόμενους μήνες, είναι φυσιολογικό να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια σύντομα και ο Ιούνιος θα μπορούσε να είναι μια καλή ημερομηνία για να ξεκινήσουμε».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Όλι Ρεν δήλωσε πως βλέπει να αναδύονται συνθήκες που θα επιτρέψουν αρκετές μειώσεις στο κόστος δανεισμού φέτος, με την πρώτη κίνηση να αναμένεται κοντά στο καλοκαίρι.

«Η άποψή μου είναι ότι κοντά στο καλοκαίρι είναι η ώρα να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε τη νομισματική πολιτική. Εάν ο πληθωρισμός σταθεροποιηθεί βιώσιμα στο 2% και δεν προκύψουν αρνητικά σοκ —όπως η ενεργειακή κρίση—, πιστεύω ότι έχουμε τις προϋποθέσεις να μειώσουμε τα επιτόκια πολλές φορές όσο προχωρά το έτος», είχε τονίσει ο Όλι Ρεν.

Keywords
Αναζητήσεις
adis-gia-meiosi-epitokion-stin-ee-prin-ton-iounio.htm
Τυχαία Θέματα