Startupper Awards 2023: Οι μεγάλοι νικητές και πλούσιο παρασκήνιο από τη λαμπερή βραδιά της απονομής!

18:33 3/12/2023 - Πηγή: Emea.gr

Μια λαμπερή βραδιά γεμάτη καινοτομία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν τη  Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου για την μεγάλη απονομή των Startupper Awards 2023. Κατά τη διάρκεια της μαγικής τελετής, στην οποία έδωσαν το «παρών» σπουδαίες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, αναδείχθηκαν οι κορυφαίες Startups της χρονιάς, όπως αυτές επιλέχθηκαν από τους έμπειρους συντάκτες της ομάδας του Startupper, οι οποίοι ξεχώρισαν τους καλύτερους…των καλύτερων σε 21 συνολικά κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ

άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ, Νίκη Δανδόλου, ο βουλευτής Β‘ Πειραιά, Γιώργος Βρεττάκος, ο επικεφαλής του ΕΚΟΜΕ, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ο CEO της Aldemar Resorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και η Senior Advisor του ΣΕΒ, Αμαλία Γκουνέλα.

Τα Startupper Awards, αυτή η μοναδική στο είδος της διοργάνωση βραβείων, επέστρεψε δυναμικά για να τιμήσει και να αναδείξει τις Startups και τους νέους επιχειρηματίες που έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα τους. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το Startupper.gr, το Startupper MAG, την τηλεοπτική εκπομπή ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ και όλα τα Μέσα της Emea Media, των πρώτων που πίστεψαν όσο κανένας άλλος στη χώρα στη δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όλα αυτά τα χρόνια φροντίζουν να σας ενημερώνουν για τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2016 και με την εξαίρεση των χρόνων της πανδημίας, από τότε, έχει βραβεύσει τις σημαντικότερες Startups οι οποίες έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης του STARTUPPER MAG και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ», Γιάννης Διονάτος, μαζί με τον Γιάννη Μάρκουλα, Αρχισυντάκτη Περιεχομένου στην EMEA.MEDIA

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η SafeSize, η Startup που διαμορφώνει το μέλλον της αγοράς υποδημάτων, βρίσκοντας μας το ιδανικό παπούτσι. Η εταιρεία κατέκτησε τον τίτλο της “Startup of the Year“. Την απονομή έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής και CEO της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο ιδρυτής και CEO της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης

Κατά την απονομή του σημαντικότερου βραβείου της βραδιάς, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στη SafeSize, εταιρεία που θα μας βγάλει από τη… δύσκολη θέση να πηγαίνουμε σε καταστήματα για να βρούμε τα κατάλληλα παπούτσια, χαίρομαι που πλέον αυτό θα γίνεται και ψηφιακά. Στη χώρα μας επιτέλους γίνονται πολύ καινοτόμα βήματα και πράξη τα όνειρα κάποιων νέων παιδιών που είπαν ότι θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να χτίσουν μια επιχείρηση. Με τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησής μας, μπορείς πλέον να φτιάξεις μια νέα επιχείρηση σε μια ημέρα. Όποιος θέλει με 1 ευρώ κεφάλαιο φτιάχνει μια ΙΚΕ και μπορεί και επιχειρεί. Η SafeSize είναι απόδειξη ότι κάτι μπορεί να συμβεί, κάτι μπορεί να ξεκινήσει στην Ελλάδα που ονειρεύεται και πραγματοποιεί».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και CEO της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης παρέλαβε το βραβείο και ευχαρίστησε το Startupper για για τη μεγάλη τιμή. Η επιτυχία όπως δήλωσε ανήκει σε όλη την ομάδα που εργάζεται σε 5 ηπείρους. Αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της εταιρείας η οποία ως ιδέα γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά αναγκαστικά ταξίδεψε στην Ολλανδία αλλά κατάφερε να γυρίσει στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει παρουσία σε 59 χώρες και κόμβος της εταιρείας είναι η χώρα μας.

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των Startupper Awards 2023 ήταν και η FlexCar, η εταιρεία- φαινόμενο της ελληνικής Startup σκηνής. Ειδικότερα, η εταιρεία διακρίθηκε στην κατηγορία “Top Deal“. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής και CEO της FlexCar, Γιώργος Δεσύλλας. To «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η στενή συνεργάτιδα και Chief Of Staff της FlexCar, Ειρήνη Λουπασάκη.

O πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος βράβευσε τον Founder και CEO της FlexCar, Γιώργο Δεσύλλα

Κατά την απονομή του βραβείου, ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ, Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ τι να πω για τη FlexCar, νομίζω ότι όλοι την ξέρουμε, ειδικά στο οικοσύστημα, είναι μία εταιρεία η οποία έχει προσπαθήσει πάρα πολύ, προσπαθεί και με το καλό περιμένουμε να τη δούμε soonicorn, είναι soonicorn και με το καλό περιμένουμε να γίνει Unicorn. Συγχαρητήρια Γιώργο και σε όλη την ομάδα».

Με τη σειρά του, ο ιδρυτής και CEO της FlexCar, Γιώργος Δεσύλλας, τόνισε ότι: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ, η ομάδα τα κάνει όλα. Τον Χάρη τον ξέρουμε πολλά χρόνια από την αρχή και τον ευχαριστούμε για όλες του τις προσπάθειες, Ο Γιάννης (Διονάτος) είναι φίλος μας και κάνει εξαιρετική δουλειά για όλο το οικοσύστημα που τον εκτιμούμε με όλη την ομάδα. Γιατί έτσι λίγο λίγο γίνεται και νομίζω στο deal αυτό είναι η ουσία. Εγώ ήρθα απ’ τη Γερμανία, και ήταν τέτοια η χαρά που ήρθα και τώρα έχουμε 200 άτομα σχεδόν στην Αθήνα, στηρίζουμε από εδώ 5 χώρες πλέον, οπότε αυτή είναι η χαρά του κάθε ένα, το να κάνει κάτι για τη χώρα που θα δημιουργηθεί και θα προχωράει από εδώ και θα δείχνει μία λαμπρή εικόνα. Ευχαριστούμε πολύ».

Νικήτρια στην κατηγορία “Rising Startup”, αναδείχθηκε το Myroomie η εταιρεία που άλλαξε τον τρόπο συγκατοίκησης στην Ελλάδα. Το βραβείο έδωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και το παρέλαβε ο Founder και CEO του Myroomie, Δομίνικος Πρίτης.

O Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης βράβευσε τον Founder και CEO του Myroomie Δομίνικο Πρίτη

Κατά τη διάρκεια της απονομής ο κ. Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε θέλω να πω πολλά, όταν μου είπαν για ‘σένα και για την εταιρεία σου, σκέφτηκα δύο πράγματα… είμαι σε αναζήτηση δικηγορικού γραφείου, να βρω χώρο γιατί δε μας χωράει το γραφείο και δε βρίσκω με τίποτα. Οπότε βρήκα τον άνθρωπό μου και τον βραβεύω κιόλας. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη έχουμε το briefing, λέμε τι κάνει η κυβέρνηση, απαντάμε σε ερωτήσεις, κάποιες είναι πιο δύσκολες, κάποιες λιγότερο δύσκολες, όλες δύσκολες είναι, αλλά αυτό που προσπαθώ όσο μπορώ και ο πρώτος που το προσπαθεί είναι ο Πρωθυπουργός, είναι να λέμε κάποια πράγματα θετικά, μόνο θετικά και στη συνέχεια απαντάμε σε όλα. Ο στόχος ποιος είναι; Να σας ανακοινώνουμε λιγότερους φόρους, περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, όσο γίνεται όλοι εσείς που φύγατε, αλλά και αυτοί που έμειναν, να δυσκολεύεστε όσο γίνεται λιγότερο. Χρωστάει πολλά αυτή η χώρα στα μυαλά τα δικά σας. Χρωστάμε πολλά περισσότερα. Έχουμε καθήκον να είμαστε χρήσιμοι και με χαμηλά το κεφάλι, να παρακολουθούμε τα μεγάλα σας επιτεύγματα και πάλι πολλά συγχαρητήρια». 

Στη συνέχεια, ο Δομίνικος Πρίτης είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ το Startupper και γενικά την εταιρεία που με έχει αγαπήσει και με έχει υποστηρίξει, για να συνεχίσω και εγώ το μπαράζ των προηγούμενων συναδέλφων και εγώ γύρισα από Πολωνία όντως, για να στήσω στην Ελλάδα την εταιρεία και μετά να ξαναφύγουμε στην Ευρώπη και να πάμε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και να κλείσω ευχαριστώντας την ομάδα μου, χωρίς την οποία προφανώς δε θα βρισκόμουν εδώ και δε θα υπήρχε το My Roomie».

 Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, βράβευσε την Μαντλέν Μπαλατλιάν και την ομάδα της από την e-satisfaction – νικήτριας στην κατηγορία AD / Marketing Tech

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, βράβευσε την Μαντλέν Μπαλατλιάν και την ομάδα της από την e-satisfaction

«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αναδεικνύει νέες ιδέες, νέα μυαλά, νέες προοπτικές. Υποχρέωση της πολιτείας να αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια. Έχετε μάθει και αναδεικνύετε την αριστεία. Θέλω να σας συγχαρώ, γιατί έχω δει τη δουλειά την οποία κάνετε. Δεν πρέπει να είμαστε αντίθετοι στην κερδοφορία, γιατί η κερδοφορία είναι ένα βασικό συστατικό οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης. Οφείλουμε ως πολιτεία, από όποιο πόστο υπηρετούμε, να ενισχύουμε την προσπάθεια σας. Θέλαμε να δημιουργήσουμε φορολογικά κίνητρα για να μπορείτε να ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες και τα όνειρά σας. Δεσμεύομαι στο δικό μου πεδίο πολιτικής ευθύνης, στις μεταφορές και στις υποδομές, να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Οι Startups θα έχουν την Πολιτεία δίπλα τους», επισήμανε εμφατικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, ο Γιώργος Βρεττάκος, βουλευτής Β΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, βράβευσε τον Αντώνη Σαμοθράκη και τον Αντώνη Ζώη από την instacar – νικήτρια στην κατηγορία Leasing.

Ο Γιώργος Βρεττάκος, βουλευτής Β΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, βράβευσε τον Αντώνη Σαμοθράκη και τον Αντώνη Ζώη από την instacar

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση και συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Startupper για την εκδήλωση. Κάθε μέρα που ξυπνάνε 10 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν από μια ιδέα… από αυτούς, μόνο το 0,01% θα μπορέσει από αυτή την ιδέα να βγάλει χρήματα, να πετύχει, να πάει μπροστά. Σήμερα βρίσκομαι μαζί με αυτό το 0,01%! Συγχαρητήρια για αυτούς που πέτυχαν και η ευθύνη της Πολιτείας είναι να δίνονται κίνητρα και ευκαιρίες, ώστε αυτοί που έχουν μια ιδέα να μπορούν να την κάνουν πραγματικότητα», είπε με ευφράδεια και αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα ο Γιώργος Βρεττάκος.

Ακόμα, η Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας, Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΣΠΑ), βράβευσε τον Βασίλη Ζούπα της Woli – νικήτριας στην κατηγορία “Kids Friendly”.

H Ειδική Γραμματέας, Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΣΠΑ),Νίκη Δανδόλου, βράβευσε τον Co-founder και CEO της Woli, Βασίλη Ζούπα

«Συγχαρητήρια στο startupper για αυτή την πρωτότυπη κατηγορία. Συγχαρητήρια και στη Woli και σε όλη την ομάδα. Χαίρομαι πολύ για τους διαφορετικούς κλάδους που έχω ακούσει σήμερα. Το Startupper πρέπει να βοηθήσει με όλα τα μέσα του ώστε οι νέοι άνθρωποι να ενημερώνονται και να μπορούν να ακολουθήσουν αντίστοιχα παραδείγματα με τα δικά σας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Δανδόλου.

Μια απ  τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν η Startup εταιρεία Hoolie Pet κέρδισε το πρωτότυπο βραβείο της κατηγορίας Pet Friendly στα Startupper Awards 2023, με τον CEO και co-founder της, Κωνσταντίνο Φωτόπουλο, να το παραλαμβάνει με τρομερή «ατάκα» και… εκλεκτή συνοδεία!

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτόπουλος ανέβηκε στη σκηνή συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τον Δαίδαλο, το πανέμορφο Πομεράνιαν της Hoolie Pet, το οποίο δεν… ψάρωσε καθόλου από τα φώτα και τις βραβεύσεις, «κλέβοντας την παράσταση» με το κέφι του.

Ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, αφού είχε ακούσει ήδη αρκετούς Startuppers να αναφέρονται στον επαναπατρισμό τους είπε πως «εμείς δεν ήρθαμε από το εξωτερικό, αλλά κατευθείαν από… Νέα Ιωνία!», καταχειροκροτούμενος από το ενθουσιασμένο κοινό για την ευρηματικότητά του.

Συνέχισε αναφέροντας ότι η Hoolie Pet έχει δημιουργήσει ασφαλιστική κάλυψη για τα κατοικίδια και στάθηκε επίσης στην πρόσφατη συνεργασία με κορεατική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία κάνει διάγνωση κατάστασης ενός pet μέσα σε δύο λεπτά από φώτο, με ακρίβεια πάνω από 90%, ενώ ευχαρίστησε το Startupper για τη βράβευσή του.

Την απονομή του βραβείου στην κατηγορία Pet Friendly έκανε η Μαρία Χαλά, επικεφαλής του Female Founders’ Startups Cluster, ICC WOMEN HELLAS.

Οι νικητές των Startupper Awards 2023:

Οι 21 νικητές των STARTUPPER AWARDS 2023

STARTUP OF THE YEAR : Νικήτρια εταιρεία : SafeSize
TOP DEAL : Νικήτρια εταιρεία : FlexCar
RISING STARTUP : Νικήτρια εταιρεία : My Roomie
AD/MARKETING TECH : Νικήτρια εταιρεία : E-Satisfaction
AGRITECH : Νικήτρια εταιρεία : Centaur Analytics
ARTIFICIAL INTELLIGENCE : Νικήτρια εταιρεία : Môveo AI
BIG DATA : Νικήτρια εταιρεία : [i2.d] technologies
ENTERTAINMENT : Νικήτρια εταιρεία : Vimodji
ENVIRONMENT : Νικήτρια εταιρεία : Pandas
FINTECH : Νικήτρια εταιρεία : Excelon
HEALTH / BIOTECH : Νικήτρια εταιρεία : BIOEMTECH
INSURTECH : Νικήτρια εταιρεία : Covariance
KIDS FRIENDLY Νικήτρια εταιρεία : Woli
LEASING : Νικήτρια εταιρεία : Instacar
LOGISTICS : Νικήτρια εταιρεία : BOX NOW
MARITIME : Νικήτρια εταιρεία : Deep Sea Technologies
PET FRIENDLY : Νικήτρια εταιρεία : Hoolie Pet
PROPTECH : Νικήτρια εταιρεία : Prosperty
RETAILTECH : Νικήτρια εταιρεία : Keyvoto
SMART CITIES : Νικήτρια εταιρεία : Fuelics
TRAVEL/CULTURAL : Νικήτρια εταιρεία : Ferryhopper

Η βραδιά έκλεισε όταν οι 21 μεγάλοι νικητές των Startupper Awards 2023, με εξαιρετικά καλή διάθεση και υπό τον ήχο ενός θερμού χειροκροτήματος από το κοινό, ανέβηκαν στη σκηνή για μια αναμνηστική φωτογραφία με τα βραβεία τους!

Χορηγοί των STARTUPPER AWARDS

Εθνική Τράπεζα

Accenture

efood

HUAWEI

Επιθεώρηση Εθνικής Ασφαλιστικής Γ. Φουφόπουλου

BCO

Generation Y

Athens International College

Υπό την αιγίδα

ΣΕΚΕΕ 

ΕΕΝΜΑ

ΣΕΒ

Υποστηρικτές

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΕΑΤΕ

Envolve

Inglelandi

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΑΘΗΝΑΙΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ MEDIA

ONE CHANNEL

Globeone Digital

Infocom.gr

digitallife.gr

My phone

STARTUPPER MAG

Startupper.gr

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ

emea.gr

govnews.gr

greenbusiness.gr

Keywords
βραδια, νεα δημοκρατια, μαρινακης, πειραιας, τραπεζες, ceo, aldemar, σεβ, emea, media, εταιρεία, ελλαδα, νέα, staff, deal, αθηνα, tech, leasing, pet, icc, women, hellas, data, kids, box, sea, εθνικη τραπεζα, ομαδα διας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, γιωργος αγγελοπουλος, aldemar, μια ημερα, χωρες, γερμανια, δημοκρατια, δουλεια, ολλανδια, ονειρα, σαμοθρακη, σεβ, φωτογραφια, φωτο, ceo, αμαλια, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, δευτερα, δειχνει, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, ειπε, ειρηνη, εμειναν, επιτυχια, εταιρεία, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, ιδεα, ιδεες, ειδος, υπηρεσιες, υφυπουργος, εικονα, ηχο, κεφαλαιο, κυβερνηση, κομβος, λεωνιδας, μπορεις, μπορειτε, μαρια, νικη, ομαδα, ουσια, παμε, παπουτσια, πεδιο, πεμπτη, πολιτεια, πολωνια, συνεχεια, σειρα, συγχαρητηρια, τιμη, χρηστος, χαρα, κωνσταντινος, ανηκει, βηματα, box, data, deal, emea, ερωτησεις, hellas, ηρθα, χωρα, icc, ιδανικο, leasing, pet, media, μπροστα, μυαλα, παυλος, σημαια, σκηνη, staff, tech, θελω να, θετικα, women, ξεκινησε, sea
Αναζητήσεις
startupper-awards-2023-oi-megaloi-nikites-kai-plousio-paraskinio-apo-ti-laberi-vradia-tis-aponomis.htm
Τυχαία Θέματα