Sniper: Το ΔΑΑ στους δείκτες, τα μεγάλα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς και η εξωστρεφής ΔΕΗ

08:31 12/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σημαντική θα είναι αυτή η εβδομάδα για τις εισηγμένες επιχειρήσεις και το ΧΑ και ξεκινάει με φούρια, καθώς ερχόμαστε από μία καλή εβδομάδα με την εισαγωγή  του ΔΑΑ και με ένα ρεκόρ για το δείκτη S&P500 που έσπασε ανοδικά την περασμένη Παρασκευή τις 5.000 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2023 η Τράπεζα Πειραιώς και σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του CEO Χρήστου

Μεγάλου όχι μόνον έχει πιάσει τους αναθεωρημένους ανοδικά στόχους που έθεσε με το τρίτο τρίμηνο που προηγήθηκε, αλλά τους έχει ξεπεράσει κιόλας.

Η Πειραιώς θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες εξαιρετικά αποτελέσματα από κάθε άποψη, έχοντας μεγιστοποιήσει την απόδοση των κεφαλαίων και τα καθαρά κέρδη, έχοντας αυξήσει τα νέα δάνεια παρά τη δύσκολη χρονιά με τις αποπληρωμές από τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ έχει μειώσει πέραν του στόχου τα κόκκινα δάνεια.

Η τράπεζα φιλόδοξα σχέδια για φέτος και για τα επόμενα χρόνια και οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις σκέψεις της διοίκησης, που έχει προετοιμάσει πολύ μεθοδικά με τη δουλειά της την επιτυχία της προσφοράς μετοχών της από το ΤΧΣ.

Στο μεταξύ αυτή η εβδομάδα βρίσκει το ΔΑΑ να ξεκινάει την παρουσία του στο Γενικό Δείκτη, ενώ θα ενταχθεί και στους διεθνείς δείκτες, γεγονός που θα φέρει νέα κεφάλαια στην πόρτα του. Συνεπώς οι αυξημένοι τζίροι και οι αγορές στη μετοχή θα έχουν πλέον αντίκρισμα και στο Γενικό Δείκτη.

Θα έρθουν λοιπόν παθητικά funds που ακολουθούν τους δείκτες και θα τοποθετηθούν στο ΔΔΑ με τον ίδιο τρόπο που τοποθετήθηκαν στις τράπεζες σηκώνοντας τις τιμές με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να αγοράσουν προνομιακά άλλα κεφάλαια από το εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική που κάνει και το rebranding για να σηματοδοτήσει το ιστορικό της πέρασμα στη νέα εποχή, με ισχυρό πλεόνασμα ρευστότητας, σχεδιάζει αλλαγές που αυξήσουν τα κέρδη τους αλλά και την παρέμβασή της στην κοινωνία, με μοχλό την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ο CEO Παύλος Μυλωνάς έχει υπόψη του μία πολύ μοντέρνα τράπεζα. Μία εκδοχή της Εθνικής η οποία θα διατηρεί το παραδοσιακό στοιχείο της ισχύος και της σταθερότητας αλλά από εκεί και πέρα θα κινείται με άλλους ρυθμούς.

Η ΕΤΕ και η Πειραιώς είχαν συναλλαγές στις μετοχές τους την προηγούμενη εβδομάδα που ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ για κάθε μία. Οι μετοχές των Eurobank και Alpha Bank ακολούθησαν με συναλλαγές άνω των 120 εκατ. Ευρώ κάθε μία.

Τελικά οι εβδομαδιαίες απώλειες για τη μετοχή της ΔΕΗ ήταν μόλις 0,83% αν και ο τρόπος με τον οποίο έχασε προς στιγμήν το βηματισμό της μετοχή παραμένει ολότελα άδικος. Ωστόσο αυτή η παροδική πίεση είχε κι ένα καλό. Οι αναλυτές λένε ότι με τον τρόπο αυτό η μετοχή της ΔΕΗ, δοκίμασε με επιτυχία τη στήριξή της και επιβεβαίωσε πλήρως την ανοδική τάση της, από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου. Η βαθιά υποχώρηση αποδείχθηκε πολύ εφήμερη.

Αλλά ούτε και τα επιχειρηματικά σχέδια της διοίκησης του CEO Γιώργου Στάσση, πρόκειται να σταματήσει η έρευνα της Κομισιόν. Σχέδια επεκτατικά και εξωστρεφή, τροφοδοτούμενα από τα έσοδα της Επιχείρησης και από την μεγάλη αλλαγή που έχει ήδη επιτευχθεί με την απολιγνιτοποίηση.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-to-daa-stous-deiktes-ta-megala-kerdi-tis-trapezas-peiraios-kai-i-exostrefis-dei.htm
Τυχαία Θέματα