Sniper: ΤΙΤΑΝια μεγέθη

08:10 21/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι Αμερικανοί τρέμουν την NVDIA και τα αποτελέσματά της. Ένα τρίμηνο με μικρότερα κέρδη από όσο πρόβλεψαν οι αναλυτές είναι αρκετό. Ή μία κάμψη των πωλήσεων. Μία τόσο μεγάλη εταιρεία που με κεφαλαιοποίηση 1,75 τρις δολάρια, παραμένει πάνω από την Amazon και μία ανάσα από την Alphabet (Google), θα μπορούσε να γυρίσει όλη την αγορά κάτω.

Έτσι είναι το bull market

όμως. Οι 7 υπέροχες είναι πολύ λίγες για να συγκεντρώνουν τόση δύναμη. Πρέπει να το δούμε κι από αυτή τη σκοπιά. Η μειωμένη διασπορά, αυξάνει το ρίσκο. Πιο καλό το ΧΑ από αυτή την άποψη. Η ισχύς μοιράζεται σε πολύ περισσότερες εταιρείες και το χθεσινό ανοδικό πρόσημο χρειάστηκε 10 ανοδικά blue chips και δύο αμετάβλητα για να επιτευχθεί. Τόσο, όσο.

ΤΙΤΑΝια μεγέθη

Η ΤΙΤΑΝ έχει επιτύχει ιστορικά αποτελέσματα το 2023 και θα γράψει ιστορικό υψηλό κερδοφορίας. Πωλήσεις πάνω από 2,5 δισ. ευρώ. Κέρδη EBITDA, πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Καθαρά κέρδη υπερδιπλάσια από το 2022 που θα ξεπεράσουν τα 265 εκατ. ευρώ. Θα ανακοινώσει τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2023 στις 13 Μαρτίου 2024.

Η μετοχή εντυπωσιάζει τελευταία και σημειώνει νέα υψηλά, ενώ χθες έκλεισε με ημερήσια κέρδη 3,41% στα 25,8 ευρώ. Συνέβαλε στη γενική άνοδο, αλλά δεν θα μπορούσε μόνη. Έχει συμμετοχή 2,47% στο δείκτη FTSE και 3,8% στο Γενικό Δείκτη.

Η ΤΙΤΑΝ θα ανακοινώσει κέρδη ανά μετοχή πάνω από 3,4 ευρώ και με συνολικό δάνειο 660 εκατ. ευρώ, ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς κέρδη EBITDA αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 1,2x. Με χαμηλό δανεισμό λοιπόν, αν στοχεύει σε επένδυση-επέκταση θα περιμένει λίγο για να μειωθούν τα επιτόκια και θα προχωρήσει.

Νέες αγορές ιδίων η Coca Cola και ομολογιακό δάνειο 

Η Coca Cola πάλι, συμμετέχει με 9,54% στο Γενικό Δείκτη και με 9,67% στο FTSE. Για αυτό και το σορτάρισμά της επηρεάζει όλη την αγορά. Μόνο που τους ξέφυγε. Χθες υψηλόβαθμο στέλεχος  της ανακοίνωσε πωλήσεις 21.239 μετοχών προς 525.709 λίρες Αγγλίας, που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου. Μόνο που η εταιρία επαναγόρασε σχεδόν τις τριπλάσιες χθες, 61.409 μετοχές  με μέση τιμή 24,9 λίρες Αγγλίας.

Ως αποτέλεσμα, τα Κέρδη ανά Μετοχή αναμένεται να κυμανθούν πάνω από 3,4 ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του έτους διαμορφώθηκε σε 660 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 797 εκατ. ευρ.ω τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς κέρδη EBITDA αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 1,2x.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την έκδοση ομολογιών με 4ετές σταθερό επιτόκιο σε ευρώ, στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου προγράμματός της έκδοσης ομολογιών 5.000.000.000 ευρώ, που θα διαπραγματεύεται στο Λονδίνο.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου είναι 1,6 δισ. ευρώ, με δείκτη καθαρού δανεισμού ως προς τα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα EBITDA) στα 1,1x. Καθαρά έσοδα και κεφαλαιοποίηση πάνω από 10 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη το 2023 στα 636,5 εκατ. ευρώ, με καθαρές ταμειακές ροές 712 εκατ. ευρώ. Μερισματική απόδοση χθες μετά την άνοδο στο 3,22%.

Μετοχές που έχουμε στο σημειωματάριο και δεν προφταίνουμε ούτε και σήμερα να γράψουμε πολλά:

ΑΔΜΗΕ οπωσδήποτε. Τρομερά υποτιμημένη και αρχίζει να προσελκύει συναλλαγές.

– ΙΝΤΡΑΚΑΤ μετά την είσοδό της στους ξένους δείκτες έκανε πακέτα, και θα προσελκύσει και νέα κεφάλαια. Έχει κάνει μεγάλο ράλι.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τα σχέδια του Γιώργου Περιστέρη και το ταμπλό

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Δεν αλλάζουμε τίποτα από όσα έχουμε πει, μέχρι τώρα. Θα γίνει ένας κολοσσός των παραχωρήσεων και τα δάνεια μόνον που παίρνει από τις 4 συστημικές καταρχήν για 2,7 δισ. ευρώ της Αττικής Οδού, αντιστοιχούν σε πιστωτική επέκταση έτους για τις μισές ελληνικές τράπεζες. Ισχύει και συμφώνησε γι αυτά με το αρχικό σχήμα των 4 μεγάλων τραπεζών, να μοιράζεται το βάρος με 675 εκατ. ευρώ εκάστη. Αργότερα όμως υπάρχει πρόβλεψη να μπουν Optima Bank και Παγκρήτια.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα μεταβιβασθεί, βάσει του σχεδίου. Η ρευστότητα θα επενδυθεί στα επενδυτικά σχέδια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η κίνηση και των δύο μετοχών χθες προκάλεσε το ενδιαφέρον των επενδυτών σε συνδυασμό με το μεγάλο τζίρο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και το τζίρο στο παράγωγο της μετοχής. Στη μετοχή χωρίς πακέτα, άλλαξαν χέρια 578.000 τεμάχια με τζίρο 9,3 εκατ. ευρώ. Πακέτο μόλις 47.000 μετοχών έγινε στη ΓΕΚ. Κι αυτή με μεγάλο τζίρο 5,1 εκατ. ευρώ.

Στο παράγωγο της ΤΕΝΕΡΓ άνοιξαν περί τα 1.200 νέα συμβόλαια κι έφθασαν συνολικά τα 21.455. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών έφθασε τα 1818 συμβόλαια επί της μετοχής που είναι ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα στη διάρκεια του τρίμηνου συμβολαίου που λήγει στις 15 Μαρτίου. Τα ανοικτά συμβόλαια είναι πάντα πολλά και στις δύο μετοχές με απολύτως επαγγελματική εικόνα, μικρές αποκλίσεις και γενικά σφικτές τιμές. Άριστος ο maker και πολύ προσεγμένοι οι τίτλοι. Απόκλιση τιμής 3 λεπτά premium. Σύνηθες. Τα 1818 συμβόλαια, αντιστοιχούν σε 181.800 μετοχές που αγοράζονται πολύ φθηνότερα.

Αυξήθηκαν επίσης κατά 569 οι ανοικτές θέσεις με συμβόλαια της ΓΕΚ. Αντιστοιχούν σε 56.900 μετοχές, αγορασμένες φθηνότερα. Η αγορά συνδέει τις κινήσεις με εξελίξεις, χωρίς να υπάρχει πληροφορία γι αυτές. Ωστόσο οι κινήσεις αυτές είναι κινήσεις μεγάλου παίκτη στις μετοχές κι όχι του μέσου επενδυτή και μπορεί να είναι συνδυαστική κίνηση. Πάντως δεν υπάρχει δανεισμός στη μετοχή από την ελληνική αγορά για ανοικτή πώληση.

Τα σχέδια Σωκράτη Κόκκαλη στην INTRALOT

– INTRALOT αξίζει δύο λόγια παραπάνω με το ομόλογο 130 εκατ. ευρώ, με το οποίο αναδιαρθρώνει το δανεισμό της για να απελευθερωθεί, έχοντας δάνεια με καλύτερους όρους. Έχει τεχνογνωσία και εμπειρία στο αντικείμενο και θέλει να μπει δυνατά σε περισσότερες λοταρίες στις ΗΠΑ που απελευθερώνονται. Θα ξεκινήσει κύκλος ανανεώσεων για συμβόλαια με πολλές λοταρίες σε πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ η εταιρία θα διεκδικήσει 14 νέα συμβόλαια που σήμερα δεν της ανήκουν.

Επίσης η εταιρεία έχει συστήματα εποπτείας και ελέγχου βιντεολοταρίας. Στις ΗΠΑ,  υπάρχουν περίπου 500.000 μηχανάκια, που δεν ελέγχονται ή δεν ελέγχονται επαρκώς. Η εταιρία ενδιαφέρεται να παράσχει υπηρεσίες. Δυσκολότερο και μεγαλύτερο, το αθλητικό στοίχημα με μεγάλους εδραιωμένους παίκτες. Η εταιρεία θέλει να μπει σε έργα για τα οποία έχει ήδη υποδομή και ενδιαφέρεται και για τις αγορές Αυστραλίας και Βραζιλίας. Στόχος αν όλα πάνε καλά η εισαγωγή της στο Nasdaq με πιθανή έξοδό της από το ΧΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-titania-megethi.htm
Τυχαία Θέματα