Kυρ. Μητσοτάκης: «Η αποχή από τις εκλογές θα είναι μια ήττα για όλους»

11:31 7/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ύστερα από την πασχαλινή ανάπαυλα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και το επιτελείο του προετοιμάζονται εντατικά για ένα ντεμαράζ τεσσάρων εβδομάδων με φόντο τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το ζητούμενο της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου είναι η ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, η σταθερότητα και η συνέχεια στο εσωτερικό.

Στην τελική ευθεία προς το ραντεβού με τις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

θα ηγηθεί προσωπικά της προσπάθειας αφενός να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία και αφετέρου να επιβεβαιωθεί η πρωτοκαθεδρία της κυβερνητικής παράταξης στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Στοχεύοντας στην προσέλκυση των ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν και πού θα ρίξουν την ψήφο τους και η πλειονότητά τους είναι, σύμφωνα με τις μετρήσεις, μετριοπαθείς πολίτες με κεντρώα προέλευση, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε από το βήμα της Βουλής τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης «να μην αφήσουμε την τοξικότητα να απλωθεί στον τόπο».

Απευθυνόμενος σε όσους πιστεύουν στη δημοκρατία και την Ευρώπη, στον κοινοβουλευτισμό και την πρόοδο, τόνισε ότι «οι πολίτες αυτό το οποίο περιμένουν από εμάς είναι προτάσεις για το αύριο της Ελλάδας, της Ευρώπης και όχι μια επανάληψη αυτού του τεχνητού διχασμού που τόσο ακριβά πληρώσαμε στο χθες. Θέλουν αλήθεια, ρεαλισμό, προοπτική, όχι φήμες, σενάρια και διαβολές από το παρελθόν».

«Διαφορετικά», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα γυρίσουν την πλάτη σε ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο θα εκπέμπει μόνο απογοήτευση και δηλητήριο. Και η αποχή από τις εκλογές τελικά θα είναι μια ήττα για όλους, ενώ μια ενδεχόμενη στροφή προς τα άκρα θα γίνει μια κερκόπορτα για νέες περιπέτειες».

Keywords
Αναζητήσεις
kyr-mitsotakis-i-apochi-apo-tis-ekloges-tha-einai-mia-itta-gia-olous.htm
Τυχαία Θέματα