Joker: Καλά τα έργα κύριε Δήμαρχε, αλλά δεν ζούμε στο 1980…

10:59 18/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Είναι αρκούντως αντιληπτό πως η πόλη πρέπει να εκσυγχρονίζεται και να εξελίσσεται, εντούτοις όμως η ίδια πόλη οφείλει και πρέπει (και) να ζει! Αποτελεί κοινό τόπο πως η Αθήνα δεν θα λέγαμε πως ζει και δη καλά κατά τη διάρκεια του τελευταίου (μεγάλου χρονικού) διαστήματος.

Τη στιγμή κατά την οποία αναρίθμητα πλήθη από τουρίστες (και όχι μόνο ξένοι κατ’ ανάγκη) επισκέπτονται την Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας μας, ταυτόχρονα αναγκάζονται

να κυκλοφορούν ανάμεσα σε κακοτράχαλα πεζοδρόμια, υλικά οικοδομών και μηχανήματα που πέρα από μια δυσάρεστη εμπειρία, είναι παράλληλα και επικίνδυνa για την σωματική τους ακεραιότητα. Κάτι σαν ένα παιχνίδι επιβίωσης, δίχως ξεκάθαρους κανόνες, αλλά και τη συναίνεση από την πλευρά των (εν αγνοία τους) συμμετεχόντων!

Το σκηνικό που δημιουργείται, ειδικά αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία έχει «χτυπήσει» κόκκινο και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, είναι – τουλάχιστον – εκρηκτικό, όσο και αντιαισθητικό, ενώ τα έργα του Δήμου εξελίσσονται, αμέριμνα, τόσο στους κεντρικούς δρόμους, όσο φυσικά και έξωθεν ή πέριξ των κεντρικών ξενοδοχείων της πόλης. Μάλιστα, η πρόσβαση σε αυτά έχει μετατραπεί σε ένα μικρό «σαφάρι» ανάμεσα σε μπάζα, χαλάσματα και σύννεφα σκόνης.

Βέβαια, η κατάσταση δεν είναι καθόλου φιλική, ούτε για τους πολίτες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε αυτή με αποτέλεσμα η γκρίνια -απόρροια της έντονης όχλησης- να είναι έντονη, καθημερινή και πρωτίστως λογική, όσο και επιβεβλημένη. Εάν δε, σε αυτή, προστεθεί και το φιάσκο των έργων που σχετίζονταν και εκπορεύονταν από το όραμα του μεγάλου περιπάτου, τότε κάτι δεν εξελίσσεται καλά στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ενδεχομένως, ο κατά τα άλλα συμπαθής, προοδευτικός, εξελίξιμος και καινοτόμος Δήμαρχος της πρωτεύουσας να θεωρεί πως ζούμε στο 1980, όταν τέτοια εποχή τα μόνα θηλαστικά που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης ήταν οι γάτες και οι σκύλοι.

Πλέον, ζούμε στο 2023, με όλα τριγύρω μας να μεταβάλλονται με ταχύτατους ρυθμούς και πρωτόγνωρη ένταση. Κάτι, που οφείλουν να αντιληφθούν σε πρώτο χρόνο και εν συνεχεία να υιοθετήσουν οι παροικούντες στα κτίρια της οδού Λιοσίων και της Πλατείας Κοτζιά, στην οδό Αθηνάς.

Προς όφελος όλων μας θα είναι!

Keywords
Αναζητήσεις
joker-kala-ta-erga-kyrie-dimarche-alla-den-zoume-sto-1980.htm
Τυχαία Θέματα