Dum spiro spero… «Να ‘μαστε πάλι εδώ Αντρέα»

07:46 5/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Κρατάει χρόνια η «κολόνια» αναρρίχησης του Ανδρέα Λοβέρδου, κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, στην οροφή της κεντρική πολιτικής σκηνής. Ο έγκριτος πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, πολλάκις διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος και ιδρυτής δύο πολιτικών κινήσεων που οραματίζονταν την οριστική «ρήξη» με τις κομματικές αγκυλώσεις της Χαριλάου Τρικούπη… επανέρχεται -όπως

είχε δεσμευτεί φεύγοντας- αρνούμενος να συμβιβαστεί με την επιβεβλημένη, από την πρόσφατη εκλογική του ήττα, «πολιτική απουσία».

Ο πρώην υπουργός, αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή, καθώς, δέχεται εισηγήσεις για προσχώρηση στη ΝΔ που δεν μπορεί να αγνοήσει, χωρίς όμως να αποκλείει το γεγονός να δημιουργήσει την δική του, νέα πολιτική κίνηση.

Ανδρέας Λοβέρδος 4/10/2023: Θέμα χρόνου η επιστροφή μου στην πολιτικήΘα κάνω συγκέντρωση στις 20 Νοεμβρίου

«Πριν από τα Χριστούγεννα θα ανακοινώσω την επιλογή μου» δήλωσε ο γνωστός πολιτικός, προαναγγέλοντας ωστόσο, ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στις 20 Νοεμβρίου σε αίθουσα στο κέντρο της Αθήνας που έχει ήδη κλείσει.

Στη συνέντευξή του στο ONE CHANNEL, ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε δικαιωμένος από την έσχατη επιλογή αποχώρησης από την Χαριλάου Τρικούπη. «Από το ΠΑΣΟΚ έφυγα τον Ιούλιο και θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή η επιλογή μου. Δικαιώθηκα από τις εξελίξεις που μεσολάβησαν. Θα κάνω αυτό που πρέπει τώρα. Υπάρχουν περιφερειακές εκλογές και σέβομαι τις προτεραιότητες» δήλωσε.

«Μου έχει λείψει η πολιτική.Θέλω να μιλήσω και να πω κατά τη γνώμη μου πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα».

Θέλει μεγάλη λεβεντιά και ψυχικό σθένος να τιμήσεις τη λαϊκή βούληση και να αποδεχτείς με στωικότητα την επιλογή των πολιτών να σου αποστρέψουν την πλάτη. Είναι σκληρό αλλά και επόμενο όταν τίθεσαι αυτοβούλως στην βάσανο της κάλπης.

Βεβαίως και άλλα ηχηρά ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην «δύση» της κοινοβουλευτικής τους καριέρας δοκίμασαν τις ρητορικές τους αντοχές σε άλλο -εντός ή εκτός συνόρων- μετερίζι. Η Ευρωβουλή μάλιστα ενδείκνυτο για πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Ιδιαιτέρως για τα «άλογα κούρσας» και λιγότερο για τους «κομπάρσους».

Το να επιλέγεις όμως να εγκαταλείψεις την κομματική σου στέγη και να δηλώνεις ανοικτός σε μεταγραφικές προτάσεις, αποκαλύπτοντας εν είδη τελεσίγραφου την τελική σου στόχευση «Θα είμαι στις Ευρωεκλογές με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο» μάλλον δηλώνει βιασύνη (ίδιον παράταιρο για έναν έμπειρο πολιτικό) και όχι περισυλλογή, μετά από μία εκλογική συντριβή.

Ο ίδιος βεβαίως διατείνεται ότι ετοιμάζει «προσεκτικά το επόμενο πολιτικό βήμα» και ότι η πολιτική συγκέντρωση του Νοέμβρη θα είναι μόνον ο πρόλογος. «Το κυρίως θέμα θα είναι τον Δεκέμβριο» προϊδέασε ο κ.Λοβέρδος αποδίδοντας το δίλημμα «ΝΔ ή Πολιτική Κίνηση» σε εισηγήσεις… φίλων.

«Αυτόν τον καιρό που είμαι εκτός ΠΑΣΟΚ, οι εισηγήσεις που δέχομαι είναι δύο. Η μία είναι προσχώρηση στη Ν.Δ. και η άλλη να κάνω μία κίνηση, που να δοκιμαστεί στις Ευρωεκλογές. Έχω κάνει την επιλογή μου, αλλά δεν την έχω πει ακόμα σε κανέναν. Θα είμαι στις Ευρωεκλογές με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο».

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ωστόσο, τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες αφήνουν παγερά αδιάφορους στελέχη και ηγεσία. Πολλώ δε μάλλον τη νέα γενιά πολιτικών που θα επιθυμούσαν οι πρωτεργάτες να τιμούσαν την ιστορική διαδρομή και την βαριά κληρονομιά των μεγάλων αλλαγών που έφερε στον τόπο η παράταξη και σημάδεψαν την Μεταπολίτευση.

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χρστοδουλάκης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο GOVNEWS, «Το κάθε πρόσωπο που έχει εκτεθεί στη δημόσια σφαίρα αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του. Ξέρετε η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι μία διαδικασία συμπλήρωσης κάποιων προαπαιτουμένων για να «δικαιούσαι» πολιτικής «αποκατάστασης» ή αξιοποίησης. Στην πολιτική προσφέρεις, επειδή θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα γύρω σου, όχι επειδή έχεις φανταστεί τον εαυτό σου να διαδραματίζει – με κάθε κόστος – κάποιον ρόλο. Και στο τέλος της ημέρας αυτό που μετρά είναι η αξιοπιστία, ότι αυτό που λες σήμερα να το λες κι αύριο. Για αυτό οι πολίτες είναι δύσπιστοι με την πολιτική, διότι βλέπουν πολλούς να είναι ασυνεπείς και ανακόλουθοι».

Αυτά τα ολίγα αλλά σημαίνοντα από το «νέο αίμα» του ΠΑΣΟΚ… γιατί από πλευράς μας, αποφεύγοντας να το ρίξουμε στην πλάκα και περισπούδαστα να απογοητευτούμε που πήγε στράφτι η μεγαλόσχημη μουσική καριέρα του φίλου Ανδρέα, κλείνουμε παραθέτοντας τους στίχους ενός γνωστού και αρκούντως προφητικού τραγουδιού

Να μαστε πάλι εδώ Αντρέα, οι δρόμοι τρέχουν χιαστί

σημείο χ και μεις παρέα και ας φύγαν χίλιοι δυο καιροί

Μένω κατάπληκτος Μανώλη, δεν ξέρω αλήθεια τι να πω

Πώς γίνεται ο καθένας όλοι και όλοι πώς γίνονται εγώ

Σαν μια Ιθάκη είναι το τώρα, που όλο γυρίζω να τη βρω

και με των Δαναών τα δώρα, γελώ τον δόλιο μου εαυτό

Αμάν βαριά φιλοσοφία, ας πούμε κάτι πιο απλό

καλές οι Η.Π.Α. και η Ρωσία, μα έχω το δράμα μου και γω

Μια από τις σχέσεις που δεν ξέρεις, μου φώναξε ένα πρωινό

κάνεις εσύ αυτό που θέλεις, γι’ αυτό βαθιά και σε μισώ

Περνούν γερνούν τα γεγονότα, μα είναι καλό που `μαστε εδώ

Φαντάσου φτάνει και μια νότα κι αλλάζεις όλο το σκοπό

Νομίζω έτσι και η ζωή μας σαν όπως λεν τα πάντα ρει

Στη θάλασσα η εκβολή μας και όμως γυρνάμε στην πηγή

Ναι το ποτάμι δε στερεύει καθάριο τρέχει το νερό

ενώνει δε μεταναστεύει πηγή και γη με ωκεανό

Κάλλιο που όσο και να κλαίει ο κάθε που θα νοσταλγεί

η ζήση δε γυρνάει replay κι οι δρόμοι τρέχουν χιαστί

 
Keywords
Αναζητήσεις
dum-spiro-spero-na-maste-pali-edo-antrea.htm
Τυχαία Θέματα