Biofreshland: Στηρίζει τους παραγωγούς πορτοκαλιού στην Αργολίδα

Με τις τιμές του πορτοκαλιού στην Αργολίδα να βρίσκονται σε άνοδο, προκαλώντας και σχετική αναταραχή στην περιοχή, η Biofreshland έδειξε την πρόθεση της να στηρίξει τους παραγωγούς πορτοκαλιού. 

Σημειώνεται ότι έχει ληφθεί η απόφαση από την Διαρκή Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας, να πραγματοποιείται κάθε Τρίτη δημοπρασία των ποσοτήτων που συγκέντρωσε στο προηγούμενο επταήμερο, με στόχο την επίτευξη της υψηλότερης τιμής στο χωράφι, με βάση την πραγματική προσφορά και ζήτηση.

Στην

τελευταία δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, η εταιρία Biofreshland προσέφερε 22 ευρώ ανά 100 κιλά, τιμή κατά δύο ευρώ υψηλότερη από την δημοπρασία που είχε προηγηθεί. Πέρα από την υψηλότερη τιμή στην πλειοδοσία για την αγορά των πορτοκαλιών χυμοποίησης από τους 17 αγροτικούς συνεταιρισμούς της Αργολίδας, η εταιρία ανέλαβε το κόστος μεταφοράς των καρπών στην Λακωνία όπου εδρεύει και δεσμεύθηκε για την εξόφληση των προϊόντων επί πιστώσει εντός 60 ημερών από τη στιγμή που θα εκδοθούν και τα σχετικά τιμολόγια.

Ερωτήματα εγείρει η στάση των έξι χυμοποιείων του νομού Αργολίδας, που δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με σχετικούς κύκλους να διερωτώνται αν αυτή τους η άρνηση έχει σκοπό να μποϊκοτάρει την διαφανή διαδικασία των κλειστών προσφορών που ξεκίνησε φέτος, αλλά και αν πίσω από τη μη συμμετοχή τους υπάρχει προσπάθεια να διατηρηθεί η τιμή των πορτοκαλιών στα 20 λεπτά ανά κιλό.

Η πρόεδρος της Biofreshland, Ελένη Χατζηδάκη, τόνισε ότι με αφορμή την καλή χρονιά που διάγουν λόγω των υψηλών τιμών, λειτούργησαν προς όφελος των παραγωγών, αποφεύγοντας τα παζάρια που θα αύξαναν κατά πολύ τις τιμές για εκείνους.

«Φέτος που είναι καλή χρονιά με υψηλές τιμές, βιομηχανία και παραγωγοί μπορούν να κινούνται χέρι-χέρι, γι’ αυτό και η Biofreshland έχει αποφασίσει να δώσει από την αρχή μία υψηλή τιμή προκαταβάλοντας τα χρήματα. Φεύγουμε από τα παζάρια τα οποία είναι πλέον ξεπερασμένα και γι’ αυτό δώσαμε άμεσα μία υψηλή τιμή, αποφεύγοντας τη διαδικασία της υψηλής αύξησης τιμής».

Keywords
Αναζητήσεις
biofreshland-stirizei-tous-paragogous-portokaliou-stin-argolida.htm
Τυχαία Θέματα