Ώρα για ύπνο

Ίσως είναι από τις καλύτερες στιγμές μιας κουραστικής ημέρας... Το μωράκι σας μόλις νύσταξε, και εσείς επιτέλους θα ξεκουραστείτε.

Της Βασιλικής Ξανθού

Για να έχει έναν ήσυχο ύπνο όμως, πρέπει πρώτα να φτιάξετε... ατμόσφαιρα. Διαβάστε πώς...

1. Καταρχάς το δωμάτιο που κοιμάται το μωρό σας θα πρέπει να είναι ήσυχο. Το σαλόνι για παράδειγμα, που είναι το κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού, δεν είναι σίγουρα καλή ιδέα. Το πιο λογικό είναι να βάλετε για ύπνο το μωρό σας στο δωμάτιό του. Να κάνετε ησυχία μέχρι να το πάρει ο ύπνος και μετά να αυξήσετε ελαφρώς τα...

ντεσιμπέλ, αφού το μωρό κοιμάται άνετα ακόμα και όταν υπάρχουν γύρω του μικροί θόρυβοι.

2. Εκτός όμως από ησυχία, το μωρό θέλει και τον κατάλληλο φωτισμό. Συνήθως, η ασφαλής επιλογή είναι ένα ελαφρώς σκοτεινό δωμάτιο. Αν κάτι τέτοιο φοβίζει το μωράκι σας βάλτε ένα μικρό φωτάκι νύχτας μέσα στο δωμάτιο ή στο χωλ έξω από αυτό.

3. Και πάμε τώρα στην ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει το δωμάτιο. Καταρχάς ξεχνάμε το δωμάτιο- φούρνο, αλλά και το δωμάτιο-ψυγείο. Η υπερβολή σε τέτοια θέματα βλάπτει σοβαρά την υγεία του παιδιού σας. Μια μέση θερμοκρασία είναι από 18-22 βαθμούς κελσίου περίπου. Φυσικά, το μωρό πρέπει να είναι καλά ντυμένο και στον ύπνο του και εμείς σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε όλη μέρα με το θερμόμετρο στο χέρι. Αν νιώθουμε εμείς καλά με την θερμοκρασία στο σπίτι μας θα νιώθει καλά και το μωρό μας.

4. Προσοχή τέλος στο στρώμα της κούνιας του. Όπως εμείς δεν «βολευόμαστε» σε ένα πολύ σκληρό ή πολύ μαλακό στρώμα και ξυπνάμε με πόνους στη μέση, έτσι και το μωρό μας χρειάζεται ένα αναπαυτικό στρώμα, που θα παρέχει υποστήριξη στο σώμα του και θα κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα