Αναλυτικά, οι ε.δ. του Rally Acropolis 2012, με τα μάτια του “El-Em”

01:40 15/2/2012 - Πηγή: 6thGear

Αναλυτικά, οι ε.δ. του Rally Acropolis 2012, με τα μάτια του “El-Em”
Γράφει ο Λώρης Μελετόπουλος

 

Στο κομμάτι αυτό, θα προσπαθήσω να περιγράψω με δικά μου λόγια και από τη δική μου ματιά, τον φετινό αγώνα, όπως έχει ανακοινωθεί από την οργάνωση, την 23.01.12.

Shake Down
Ο κανονισμός φέτος άλλαξε και οι επιδόσεις στο Shake down, θα καθορίζουν την σειρά εκκίνησης της πρώτης ημέρας. Ως εκ τούτου, την Πέμπτη 24 Μαΐου

από τις 08.00 έως τις 10.00, οι Ρ1 και οι Ρ2 οδηγοί θα κάνουν έως δυο περάσματα από την διαδρομή του Shake Down. Μετά, στις 10.30’ (και για μια ώρα) θα κάνουν ένα μόνο χρονομετρημένο πέρασμα. Αυτός που θα έχει τον καλύτερο χρόνο σε αυτό το πέρασμα, θα μπορεί να διαλέξει τη σειρά εκκίνησης για την πρώτη ημέρα (π.χ. 5ος ή 6ος). Ο επόμενος στην κατάταξη θα επιλέγει την σειρά του κ.ο.κ.
Μόλις επιλέξουν όλοι οι Ρ1 και Ρ2 οδηγοί, η οργάνωση θα τοποθετήσει κατ’ επιλογήν της τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, (προφανώς στις θέσεις 1-2-3-4 που δεν θα έχει επιλέξει κανείς από τους πρώτους). Επειδή όμως την εκκίνηση φέτος, την ακολουθεί μια νυχτερινή ειδική διαδρομή (ε.δ.), είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος, ότι κανένας δε θα θέλει να ξεκινάει και πολύ πίσω, για να μην αντιμετωπίσει συσσωρευμένο πρόβλημα σκόνης. Σπαζοκεφαλιά, έτσι;
Όσον αφορά τώρα στη δεύτερη και την τρίτη ημέρα, η σειρά κατάταξης θα διαμορφώνεται από την προσωρινή κατάταξη των Ρ1 και Ρ2 συμμετοχών, αντεστραμμένη όμως.
Όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, το Shake down πλέον έχει πολύ μεγάλη σημασία και όλοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Σημείωση! Το Shake down δεν θα γίνει στη γνωστή διαδρομή που χρησιμοποιήθηκε τις χρονιές, 2009 και 2011, αλλά στα τελευταία 6.2 χλμ της ε.δ. Αγ. Θεόδωροι, με αντίθετη φορά.

Εκκίνηση
Η εκκίνηση φέτος για χωροταξικούς λόγους, μεταφέρθηκε εμπρός από το Ζάππειο μέγαρο. Η Ακρόπολη θα φαίνεται στα διάφορα πλάνα στο βάθος και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μάιου, στις 19.45. Η παρουσία του κοινού, είναι ελεύθερη.

SS 1 Κινέττα – 25.44 χλμ – Ώρα 21.13’
Η πρώτη ε.δ. του αγώνα και νυχτερινή! Πάντα μου άρεσαν οι ε.δ. που γινόντουσαν το βράδυ και πραγματικά ζηλεύω όσους θα τρέξουν στο φετινό αγώνα. Τα διαστήματα ανάμεσα στα αυτοκίνητα θα είναι στα 4 λεπτά για τους Ρ1 και Ρ2, και (μάλλον) στα 2 λεπτά για τους υπολοίπους, για να περιοριστεί το πρόβλημα της σκόνης.
Η φετινή έκδοση της Κινέττας, είναι η ίδια με του αγώνα του 2009, μέχρι την άσφαλτο και από εκεί τα αγωνιστικά θα συνεχίζουν ευθεία και θα κατηφορίζουν στο ασφάλτινο κομμάτι των 3.3 χλμ της περσινής νυχτερινής ε.δ.. Από εκεί, θα μπαίνουν πάλι δεξιά, τελειώνοντας με την ε.δ. «Λουτράκι» ανάποδα, πάνω από το Λουτράκι στα «σκουπίδια». Πολύ γρήγορη ε.δ. στην αρχή, με πονηρό και δύσκολο κομμάτι στην συνεχεία για 6.5 χλμ. Μετά, ακολουθεί γρήγορο και φαρδύ κομμάτι μέχρι να βγουν στην άσφαλτο.
Η άσφαλτος φέτος θα είναι περίπου 4.5 χλμ, ιδιαίτερα δύσκολη και τεχνική. Ακολουθεί μάλλον το πιο κλειστό κομμάτι του αγώνα, με

Keywords
Τυχαία Θέματα