WRC: Ανασκόπηση του Ράλι Μεξικού

01:30 12/3/2012 - Πηγή: 6thGear

Η ομάδα της Citroen έκανε το 1-2 με τον Sebastien Loeb να είναι ο νικητής του ράλι του Μεξικού για 6η συνεχόμενη φορά! Στον συγκεκριμένο αγώνα, ο Γάλλος πέρα από την αναμφισβήτητη ταχύτητα του, έδειξε και τη δυνατότητα που έχει να ελέγχει τα πράγματα και να μένει μακριά από λάθη και κακοτοπιές. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν λίγο διαφορετικό, με τα αυτοκίνητα

της Ford να δείχνουν πως έχουν την ταχύτητα, κερδίζοντας δια χειρός Petter Solberg το shakedown και την super ειδική, αμέσως μετά την εκκίνηση. Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του Νορβηγού, αφού είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό από το 4 χλμ της πρώτης ε.δ. της Παρασκευής,  χάνοντας σχεδόν 1 λεπτό, κάτι που τον έριξε πολύ πίσω στη γενική κατάταξη. Και ενώ ο J. Latvala έχει την ταχύτητα να παλέψει για το καλύτερο, κάνει ένα λάθος στην 5η ε.δ., χαλάει την ανάρτηση του Fiesta WRC και χάνει ενάμιση λεπτό πέφτοντας προσωρινά στη 8η θέση της γενικής. Αμέσως μετά το service, αρχίζει την επίθεση του, κερδίζει τις επόμενες 3 ε.δ. και  μαζί και τις εντυπώσεις!
Η επόμενη ημέρα, το Σάββατο, θα έλεγε κανείς πως κύλισε σχετικά ομαλά με τον S. Loeb να αυξάνει λίγο τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του M. Hirvonen και να διασφαλίζουν μαζί λίγο πολύ το 1-2 για λογαριασμό της Citroen. O J. Latvala από την πλευρά του δείχνει ταχύτατος, αλλά εκεί που καλύπτει  από το χαμένο έδαφος, έχει άλλο ένα κλαταρισμένο ελαστικό… Και ενώ όλοι περίμεναν πως η τρίτη ημέρα θα τελειώσει με τους οδηγούς της Citroen στις θέσεις  1και 2 καθώς και εκείνους της Ford στις θέσεις  3 και 4, ο J. Latvala κάνει το λάθος στην 22η ε.δ., μήκους 54 χλμ και εγκαταλείπει λίγο αργότερα λόγω της ζημιάς στο Roll Bar του Ford Fiesta RS WRC. Η 3η θέση του P.Solberg σε συνδυασμό με τη νίκη του στη power stage, είχε σαν αποτέλεσμα την ίδια συγκομιδή (18) βαθμών με τον 2ο M. Hirvonen, ενώ ο S.Loeb συγκέντρωσε 27 βαθμούς. Επισυνάπτονται οι νικητές των ειδικών καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.
Λευτέρης Σωτήρχος 

Keywords
Τυχαία Θέματα