Το πιο “κακό” φίδι στον κόσμο… το μαύρο μάμπα !

Τα φίδια αποτελούν έναν κυρίαρχο της τροφικής αλυσίδας, ανήκουν στην κατηγορία των ερπετών και τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια μόδα που θέλει τα φίδια να γίνονται κατοικίδια-συγκάτοικοι του ανθρώπου.

Υπάρχουν όμως κάποια φίδια που δεν μπορούν να γίνουν “φίλοι” του ανθρώπου. Το “χειρότερο” από αυτά είναι αναμφίβολα το μαύρο μάμπα, ένα φίδι το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τοπικούς μύθους, τον θάνατο και τον φόβο.

Το μαύρο μάμπα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 4,5 μέτρα μήκος, αν και ο μέσος του όρος κινείται γύρω στα 2,5 μέτρα, ζει στα νότια και στα νοτιοανατολικά της Αφρικής

και προτιμά βραχώδες και ξηρό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το πιο επικίνδυνο φίδι στον κόσμο. Αναρωτιέστε γιατί; Ακούστε τα “χαρακτηριστικά” του. Το μαύρο μάμπα μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα(!), ενώ ένα τσίμπημα του επιφέρει θάνατο μέσα σε 20 λεπτά, σε ποσοστό… 100%!

Όπως καταλαβαίνετε αυτό το φίδι δεν είναι για παιχνίδια. Είναι ένας πραγματικός δολοφόνος του ζωικού βασιλείου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το φίδι που έδωσε το Μήλο στην Εύα…

Πραγματικά διαβολικό…

Keywords
Αναζητήσεις
μαυρο μαμπα, ολοκληρη ταινια φιδι μαμπα
Τυχαία Θέματα