Το κλάμα των μωρών μεταφράζεται από τα μάτια!

Goodbyte

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια, συγκεκριμένα το τμήμα Ψυχολογίας, έπειτα από μελέτη της έντασης του κλάματος αλλά και της φυσιολογίας του προσώπου.

Η ανακάλυψη αυτή, αν πράγματι θεωρηθεί τελικά έγκυρη, θα δώσει το “λεξικό” των μωρών στους γονείς απ’όλον τον κόσμο, οι οποίοι συχνά πυκνά σηκώνουν τα χέρια ψηλά στο κλάμα των μωρών τους μη γνωρίζοντας τι αυτά ζητούν.

Έτσι λοιπόν, αν το μωρό ενώ αρχίζει και κλαίει έχει τα μάτια του μισοκλειστά ενώ η ένταση αυξάνει τότε πάει να πει πως το μωρό έχει νευράκια και είναι θυμωμένο με

κάτι.

Αν πάλι έχουν τρομάξει, τότε το κλάμα τους είναι απότομο ενώ τα μάτια τους είναι ορθάνοιχτα. Τέλος, στην περίπτωση που το μωρό νοιώθει πόνο, τότε αυτό που παρατηρήθηκε είναι πως τα ματάκια τους είναι κλειστά ενώ το κλάμα τους είναι πιο δυνατό από ποτέ!

Θεωρώντας βέβαιο πως το κλάμα αποτελεί τον τρόπο έκφρασης συναισθημάτων όλων των μωρών, η έρευνα αυτή έρχεται να το αποκρυπτογραφήσει. Τελικά, όμως τα μάτια είναι όπως πάντα ο “καθρέφτης της ψυχής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα