Στυλ και φινέτσα ή ωμή δύναμη στο μελλοντικό σου laptop;

Goodbyte

Η αγορά ενός νέου λάπτοπ είναι πάντα ένα μεγάλο ευχάριστο νέο στη ζωή κάθε γκατζετάκια και όχι μόνο. Οι ώρες που περνάνε κατά τη διάρκεια της αναζήτησης είναι μαγικές. Μετά από λίγες ώρες πιάνεις τον εαυτό σου να ξέρει όλα τα μοντέλα της σειράς i core της Intel και να θυμάται όλα τα benchmarks.

Όταν τελειώσει το απαραίτητο hardware search αρχίζει η έρευνα αγοράς στα μοντέλα που είναι διαθέσιμα (ή θα βγουν στο άμεσο μέλλον) και αρχίζουν οι συμβιβασμοί βάση τιμής.

Αρχικά όλοι κοιτάμε ένα λάπτοπ όμορφο, λεπτό, αθόρυβο

με καλά χαρακτηριστικά και με μπαταρία που κρατάει πολλές ώρες, αλλά η τιμή που μας κάνει να ρίχνουμε τα στάνταρ μας. Τα στάνταρ μας πέφτουν συνήθως στον τομέα της εμφάνισης και καταλήγουμε με ένα τούμπανο λάπτοπ που είναι χοντρό με κακή αυτονομία. Πολλοί θα πουν, “ναι, η δουλειά να γίνεται”.

Η αλήθεια δεν είναι τόσο απλή. Σπάνια κοιτάμε τον λόγο που χρειαζόμαστε το νέο μας μηχάνημα. Δεν σκεφτόμαστε πάντα, αν το νέο μας λάπτοπ θα είναι για κύρια χρήση, αν θα το έχουμε σαν δεύτερο ή αξίζει τελικά να δώσω πολλά λεφτά για ένα καλό ultrabook.

Τις περισσότερες φορές η ωμή δύναμη κερδίζει, γιατί η δουλειά θα βγει σίγουρα. Όμως, είναι μερικές φορές που αξίζει να θυσιάσουμε λίγα specs για ένα φορητό μηχάνημα.

Οι άνθρωποι που κυκλοφορούν με ένα λάπτοπ στο χέρι πολλές ώρες την ημέρα, δεν βολεύονται με ένα βαρύ μηχάνημα χωρίς μεγάλη αυτονομία. Οπότε, μπορούν να στραφούν σε δύο επιλογές – ανάλογα με την τσέπη τους. Μπορούν να αγοράσουν ένα ακριβό Ultrabook ή να ρίξουν τις απαιτήσεις τους στα χαρακτηριστικά για να αποκτήσουν το φορητό μηχάνημα που χρειάζονται.

Στην τελική, δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Κάθε φορά, σκέφτομαι τι χρειάζομαι και τι πρέπει να πάρω. Είναι φορές που σκέφτομαι τούμπανα λάπτοπ χωρίς φινέτσα και άλλες φορές που θέλω κάτι όμορφο και λειτουργικό.

Εσείς τι θα διαλέγατε, ένα τούμπανο λάπτοπ ή ένα όμορφο λάπτοπ με μικρότερες δυνατότητες;

Keywords
Τυχαία Θέματα