Σήμερα η ολική έκλειψη Ηλίου!

Goodbyte

Η έκλειψη Ηλίου αποτελεί ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο κάθε αστρονόμος θέλει να παρακολουθήσει παρά την συχνότητα που, ομολογουμένως, έχει.

Πρόκειται για το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη “μπαίνει” ανάμεσα από την Γη και τον Ήλιο και τελικά τον κρύβει για λίγη ώρα, προκαλώντας μια “νύχτα μες στην μέρα”. Αυτό ακριβώς θα συμβεί σήμερα!

Για να είμαστε ακριβείς, η μέρα που θα συμβεί είναι στις 14 Νοεμβρίου ενώ ο τόπος απ’όπου θα γίνει ορατή είναι κυρίως

στην Αυστραλία. Έτσι, λόγω διαφοράς ώρας με την χώρα των καγκουρό για μας θα είναι ακόμα 13 Νοεμβρίου (βίαια 14).

Το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει περίπου 75 φορές μέσα σε έναν αιώνα, όμως όπως σας είπαμε κάθε φορά είναι και διαφορετική για τους ειδικούς. Γιατί;

Πολύ απλά γιατί κατά την διάρκεια της ηλιακής έκλειψης γίνεται φανερή η “κορώνα” του Ήλιου, η περιοχή δηλαδή όπου χαρακτηρίζεται από ροές αλλά και από έντονα μαγνητικά φαινόμενα, τα οποία είναι εκείνα που στην ουσία επηρεάζουν την Γη και η οποία διαρκώς μεταβάλλεται!

Έτσι, κάθε μια φωτογραφία που καταγράφει το φαινόμενο διαφέρει από την άλλη, για αυτό και οι αστρονόμοι προσπαθούν να βρουν το “καλό σημείο” για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή ηλιακή έκλειψη, που κάποτε αποτελούσε οιωνό πολλών κακών ή ακόμα και λατρευόταν, θα κρυφτεί ίσως λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Κρίμα γιατί θα πρέπει να περιμένουμε ως το 2015 μέχρι να ξαναδούμε κάτι ανάλογο…

Το παρόν άρθρο Σήμερα η ολική έκλειψη Ηλίου! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα