Πότε και πως δημιουργήθηκαν οι πρώτοι πλανήτες;

19:40 1/9/2012 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Οι αστρονόμοι επικεντρώνονται τον τελευταίο καιρό στο θεμελιώδες ερώτημα του πότε και κάτω από ποίες συνθήκες δημιουργήθηκαν οι πρώτοι πλανήτες στο Σύμπαν!

Σύμφωνα λοιπόν με τα πιο πρόσφατα ευρήματα, η γέννηση των πλανητών λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα νεφέλωμα, ένα χώρο όπου είναι “γεμάτος” με εκείνα τα συστατικά που είναι αναγκαία για την σύνθεση τους, όπως σίδηρος, πυρίτιο και μαγνήσιο.

Τώρα όσον αφορά και την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την υποστήριξη ζωής πάνω στον πλανήτη, τότε αναγκαία θεωρούνται και ο άνθρακας, το υδρογόνο, το άζωτο

και το κάλιο.

Το ερώτημα που άμεσα τίθεται είναι: “πότε λοιπόν άρχισε η γέννηση των πρώτων πλανητών;”. Πρώτα πρώτα πρέπει να σας αναφέρουμε μερικά νούμερα. Η συγκέντρωση ενός “συμπαντικού” νεφελώματος σε βαριά μέταλλα όπως τα πρώτα δεν ξεπερνά το 2% την ώρα που το υπόλοιπο 74% κατέχει το υδρογόνο και το 24% το ήλιο.

Με τα παραπάνω στοιχεία, οι επιστήμονες κατέληξαν πως το Σύμπαν ήταν ανίκανο να αρχίσει να δομεί στέρεους και συμπαγείς πλανήτες τα πρώτα 6-7 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν βέβαια η ηλικία του υπολογίζεται στα 13,6 δισεκατομμύρια χρόνια!

Λαμβάνοντας υπόψιν το ότι η Γη είναι ηλικίας 4,54 δισεκατομμυρίων ετών, καταλήγουμε πως το πιθανότερο σενάριο είναι η Γη να είναι από τους πρώτους πλανήτες! Ένας πραγματικός γέρος!

Το παρόν άρθρο Πότε και πως δημιουργήθηκαν οι πρώτοι πλανήτες; αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Αναζητήσεις
allinurl: pos dimiourgithikan..., pos dimiourgithikan...
Τυχαία Θέματα