Πληθυσμός της Γης: 7 δισεκατομμύρια!

21:20 4/4/2012 - Πηγή: GoodByte

Όπως υπολογίστηκε πρόσφατα ο πληθυσμός της Γης ανέρχεται σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους περίπου, αριθμός που οι ειδικοί θεωρούν πως θα συνεχίσει να αυξάνει τουλάχιστον μέχρι το 2050!

Για να κατανοήσετε την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της Γης, αρκεί να σας παραθέσουμε τα σχετικά νούμερα των πρόσφατων περασμένων αιώνων. Το 18ο αιώνα ο πληθυσμός εκτιμάται πως άγγιζε το 1 δισεκατομμύριο, ενώ τον 19ο ανέβηκε στα 2. Απλή αναλογική χρειάζεται και θα καταλάβετε πως τον 20ο αιώνα ο πληθυσμός διπλασιάστηκε 2 φορές,

κάτι που χαρακτηρίζεται ως στατιστική “ανωμαλία”!

Οι δημογραφικές εταιρίες έχουν προσομοιάσει τα δεδομένα και υπολογίζουν πως μέχρι το 2050 ο πληθυσμός θα έχει φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια, αριθμός που προκαλεί άγχος και τρόμο σε πολλούς.

Αυτό γιατί, περισσότεροι άνθρωποι συνεπάγεται περισσότερα στόματα να τραφούν. Και πως να γίνει αυτό όταν τα φυσικά αποθέματα της Γης ήδη αρχίζουν και τελειώνουν; Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αν ρωτήσετε γιατί αυτή η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, η απάντηση είναι πολύ απλή: αύξηση του προσδόκιμου ζωής σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, εκρίζωση ασθενειών όπως χολέρα, πανούκλα, ελονοσία, και γενικότερα καλύτερες συνθήκες ζωής.

Ας ελπίσουμε πως η μέρα εκείνη που θα τελειώσει ο κόσμος όπως τον ξέρουμε δεν θα έρθει και το κακό θα αποτραπεί, γιατί όπως έχουν δηλώσει πολλοί “ο πόλεμος για τροφή και νερό είναι ο πιο αδυσώπητος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα