Όλοι θα πεθάνουμε… εκτός από την μέδουσα! [study]

Goodbyte

Αν υπάρχει κάτι που όλοι κάποτε θα κληθούμε να “πληρώσουμε” αυτό είναι ο θάνατος. Όλοι εκτός από την μέδουσα, αφού όπως φαίνεται αυτές έχουν βρει τον τρόπο να τον “ξεγελούν”.

Η διαπίστωση πως οι μέδουσες, και συγκεκριμένα το γένος Turritopsis dohrnii, έχουν βρει την λύση στο πρόβλημα του θανάτου έγινε από έναν εικοσάχρονο βιολόγο στην περιοχή Portofino, το 1988. Πληροφοριακά, εκεί ο Νίτσε έγραψε το έργο του “τάδε έφη Ζαρατούστρας” (αυτά είπε ο Ζαρατούστρας).

Ποια η λύση;

Οι βιολόγοι λένε πως η μέδουσα όταν φτάσει σε μια ηλικία, τα κύτταρα της αντιστρέφουν την διαδικασία γέννεσης τους και στην ουσία η μέδουσα αρχίζει και μικραίνει σε ηλικία μέχρι ενός σημείου, στο οποίο και πάλι επανέρχεται η κανονική λειτουργία των κυττάρων και αρχίζει η γήρανση.

Αυτός ο “κύκλος της ζωής”, που θυμίζει την ταινία “η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον”, φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό και έτσι η μέδουσα καταφέρνει να ζει… εσαεί!

Την διαδικασία αυτή προσπαθούν τώρα οι επιστήμονες να την αντιγράψουν για να την εφαρμόσουν στον άνθρωπο. Φυσικά, δεν έχει επιτευχθεί ακόμα κάτι τέτοιο, εκτός και αν το κρατάνε κρυφό (για τους συνωμοσιολόγους αυτό).

Η μέρα που δεν θα “χρωστάει” κανένας μας έναν θάνατο ίσως κάποτε να έρθει. Μέχρι τότε ζήστε σαν να ήταν η τελευταία σας μέρα…χτύπα ξύλο!

Το παρόν άρθρο Όλοι θα πεθάνουμε… εκτός από την μέδουσα! [study] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα