Νέο ρεκόρ κβαντικής μεταφοράς πληροφοριών!

Ερευνητική ομάδα από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας κατόρθωσε να απλοποιήσει την μέθοδο μεταφοράς πληροφοριών που χρησιμοποιεί αρχές τις κβαντομηχανικής!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mr Seiji Armstrong, η προσπάθεια μετάδοσης πληροφοριών “ενσωματωμένων” μέσα σε δέσμες φωτός έχει να κάνει κυρίως με μια γενική αρχή που διέπει τον μικρόκοσμο, αυτή της συσχέτισης.

Σύμφωνα με αυτήν την αρχή, είναι δυνατόν κάποιος να δομήσει ένα σύστημα έστω δύο σωμάτων και μετρώντας ένα μέγεθος του ενός να εξάγει συμπεράσματα για το άλλο. Σε αυτή ακριβώς την αρχή, η οποία ορίστηκε από τον Eistein,

βασίζεται η μετάδοση πληροφοριών με δέσμες φωτός.

Ο υπεύθυνος της ομάδας είπε πως έπειτα από μελέτη των μέχρι τώρα ανακαλύψεων σε τούτη την τεχνολογία γίνεται σαφές πως θα πρέπει να ενσωματώνουμε περισσότερες από 4 πληροφορίες σε κάθε μία δέσμη, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί.

Μέχρι τώρα όμως, αφού όπως ανακοινώθηκε η ομάδα κατόρθωσε να σπάσει το ρεκόρ εμφυτεύοντας 8 πληροφορίες σε έναν μονάχα παλμό δέσμης laser!

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν σε έγκριτο περιοδικό και πλέον ανοίγουν νέοι δρόμοι για την τεχνολογία αυτή, αλλά και για το όνειρο των κβαντικών υπολογιστών…συγχαρητήρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα