iPhone 5, Το καλύτερο κινητό της Apple ή το καλύτερο γενικά; [hands-on video review]

Goodbyte

Μπορεί να άργησε, αλλά πλέον είναι εδώ. Το νέο iPhone 5 έφτασε και στην Ελλάδα πριν από περίπου 20 ημέρες και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην το δοκιμάσουμε για τις ανάγκες του Goodbyte. Έχουμε πολλά να πούμε και να δείξουμε για το Apple phone, οπότε ας ξεκινήσουμε.

Εισαγωγή

Η Apple

έκανε για ακόμα μια χρονιά την έκπληξη, υιοθετώντας το όνομα iPhone 5 ένα χρόνο αργότερα απ’ όταν το περιμέναμε. Στην πραγματικότητα, το iPhone 5 είναι το 6ο iPhone της ιστορίας και όπως θα περιμένατε, είναι το καλύτερο iPhone που φτιάχτηκε ποτέ.

Από την άλλη, σχεδόν όλα τα προηγούμενα iPhone ήταν καινοτόμα. Για τον έναν ή τον άλλο λόγο, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η Apple δεν παρουσίασε ένα εξαιρετικά καινοτόμο iPhone, αλλά (αυτή τη φορά) μια πραγματικά μεγάλη και αναμενόμενη εξέλιξη του iPhone 4S.

Video ReviewΕμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία

Το πρώτο συναίσθημα που σου δημιουργεί το iPhone 5 μόλις το πιάσεις στα χέρια σου είναι φόβος. Είναι τόσο ελαφρύ και κομψό, που φοβάσαι ότι θα το ρίξεις και θα καταστρέψεις τον κόπο δεκάδων σχεδιαστών και μηχανημάτων. Δέκα δευτερόλεπτα μετά, θα αρχίσεις να περιεργάζεσαι το πανέμορφο ανθρακί πλαίσιο (στο μαύρο) και τις εντυπωσιακές γωνίες του. Έπιασα τον εαυτό μου να χαϊδεύει την πάνω αριστερή στρογγυλεμένη γωνία του κινητού, πάνω από 20 φορές!

Κοιτώντας το iPhone 5 μόνο του σε ένα τραπέζι, καταλαβαίνει κανείς ότι είναι μια εξαιρετικά δουλεμένη συσκευή, αλλά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το iPhone 4S. Αν όμως οι δύο συσκευές βρεθούν δίπλα δίπλα, τότε ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ποιο από τα δύο είναι το μοντέλο τελευταίας γενιάς. Το πάχος της συσκευής είναι τέτοιο, που δεν επιτρέπει σε κανένα άλλο smartphone να σταθεί δίπλα χωρίς μειονέκτημα. Κινητά που έμοιαζαν κανονικού μεγέθους γενικά, τα κάνει να μοιάζει hummer phones και “παντόφλες”.

Ποιοτικά, θα περίμενε κανείς το τέλειο. Στην πραγματικότητα, θα ήταν τέλειο αν οι μηχανικοί της Apple είχαν καταφέρει να εκμηδενίσουν τα γδαρσίματα που εμφανίζονται πανεύκολα στο πλαίσιο της συσκευής. Ακόμα και αν φυλάτε το iPhone 5 σε ειδική θήκη, μοιάζει αδύνατο να το προστατέψετε 100%. Φυσικά, οι εκδορές είναι πολύ μικρές και θα τις παρατηρήσουν μόνοι κάποιοι περίεργοι (όπως εμείς), αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτό το πρόβλημα.

Από πλευράς εργονομίας, το νέο iPhone αγγίζει σχεδόν το τέλειο. Δίπλα στα μεγάλα Android ή Windows Phone smartphones μοιάζει σαν το μικρό αδερφάκι τους, αλλά όταν το κρατάς καταλαβαίνεις πόσο πολύ βολεύει σε σχέση με τα περισσότερα. Αν κάποιο άλλο κινητό θέλει να το ανταγωνιστεί στον τομέα αυτό, πρέπει πραγματικά να είναι πολύ λεπτό και να μοιάζει σε σχήμα με το Samsung Galaxy S III.

Το μόνο που δεν με βόλεψε ιδιαίτερα, ήταν ο ελαφρά πιο μακρόστενος σχεδιασμός του απ’ όσο έχουμε συνηθίσει. Με τις μέρες όμως αυτό το ξεχνάς.

Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία

Το iPhone 5 ενσωματώνει τον νέο διπύρηνο Apple A6 επεξεργαστή νέας γενιάς, ο οποίος δεν επιτρέπει πολλά σχόλια σε σχέση με την απόδοση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα