iMac, Αναβαθμισμένο, λεπτότερο και…ακριβότερο!

Goodbyte

Μέσα στο χαμό του event της Apple παρουσιάστηκε, εκτός των άλλων, και η αναβμισμένη έκδοση του iMac, με highlight το πάχος του, το οποίο είναι ασυνήθιστα μικρό, φτάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τα 5 χιλιοστά!

Κατά τον Phill Schiller, το iMac είναι το η ναυαρχίδα των Mac και για τον λόγο αυτό η ογδοη έκδοση έπρεπε να είναι εκπληκτική. Και είναι, ειδικά όταν την κοιτάξετε

από το πλάι! Με μόλις 5mm πάχος στο λεπτότερο σημείο, σύμφωνα με τον Phill Schiller, έχει χρησιμοποιηθεί η αιχμή της τεχνολογίας, ενώ κάτι που πρεπει να έπαιξε σημαντικό ρόλο είναι η κατάργηση του Super Driver, κοινώς το DVD Drive. Επιπλέον έχει μειωθεί το πάχος της οθόνης και γενικότερα όλη η κατασκευή είναι στριμωγμένη.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχει μία μικρή αναβάθμιση, με τον βασικό επεξεργαστή να ανεβάζει την συχνότητά του, η RAM του να διπλασιάζεται στα 8 GB, υπάρχουν πλέον θύρες USB 3.0, ενώ για φέτος η Apple το γύρισε σε Nvidia και Geforce GT 640M ενώ η χαμηλότερη χωρητικότητα που θα βρείτε θα είναι το 1TB.

Μένοντας στα μέσα αποθήκευσης, η Apple στους νέους iMac και κατά παραγγελία, θα χρησιμοποιήσει μία νέα τεχνολογία δίσκων, τους Fusion Drives. Αυτοί θα είναι υβρίδια τυπικών μαγνητικών σκληρών δίσκνω με SSD, με τα αρχεία του λειτουργικού και προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως ο Safari, να βρίσκονται στον SSD, ενώ μουσική ταινίες κλπ θα βρίσκονται στον σκληρό δίσκο.

Για το τέλος αφήσαμε το φλέγον ζήτημα της τιμής. Δυστυχώς, ακόμα και για την Αμερική υπάρχει μία αύξηση των 100 δολαρίων, που πιθανολογούμε πως στην χώρας μας θα μεταφραστεί σε 100-150 ευρώ ανεβάζοντας το κόστος στα 1350-1400. Τα αξίζει;

Το παρόν άρθρο iMac, Αναβαθμισμένο, λεπτότερο και…ακριβότερο! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα