Η ιστορία του FIFA Football [αφιέρωμα]

Συνεχίζουμε σήμερα τα αφιερώματα μας στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια (το αφιέρωμα μας στο PES εδώ) με το 2ο παιχνίδι το οποίο και βρίσκεται σε μεγάλο ανταγωνισμό με το Pro. Αποτελούν αντικειμενικά τα 2 καλύτερα ‘ποδοσφαιράκια’ στον κόσμο και όλοι προβαίνουν φυσικά σε σύγκριση αυτών των 2 με τις απόψεις να διίστανται σχετικά με το ποιο από τα 2 είναι καλύτερο. Προφανώς σήμερα θα αναφερθούμε στο FIFA Footbal.

Το FIFA

Football, ή πιο απλά και γνωστά σε όλους FIFA, είναι μια σειρά από παιχνίδια ποδοσφαίρου που βγαίνουν ετησίως στην αγορά με κατασκευάστρια εταιρία την Electronic Arts, και σήμα το σήμα της EA Sports.

Το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε στα μέσα του 1993 σαν FIFA International Soccer, έχοντας εξ’ αρχής επίσημη άδεια από την FIFA, την οργάνωση η οποία ‘κυβερνά’ τον χώρο του ποδοσφαίρου. Το γεγονός αυτό έδωσε από την πρώτη στιγμή το δικαίωμα στο παιχνίδι να χρησιμοποιεί κανονικά τα ονόματα παιχτών, ομάδων, γηπέδων και διοργανώσεων. Αυτό έκανε πιο προσιτό και ευπαρουσίαστο το προϊόν στους ίδιους τους πελάτες.

Χρόνο με το χρόνο η εταιρία, όπως συμβαίνει με κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής μας, άρχισε να βελτιώνει το παιχνίδι. Συμπεριλαμβανομένης της πρώτης έκδοσης έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 19 εκδόσεις του βασικού παιχνιδιού, με την τελευταία να είναι το FIFA 2012 το οποίο κυκλοφόρησε στις 15 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.


Παράλληλα με την βασική έκδοση, τις χρονιές που διοργανώνονταν ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου η εταιρία έφτιαχνε ειδικές εκδόσεις σχεδιασμένες πάνω σε αυτές τις διοργανώσεις, τα γνωστά FIFA World Cup και UEFA Euro. Εντυπωσιακές και οι εκδόσεις του FIFA Street, με έναν μεγάλο αριθμό κόλπων και εντυπωσιακών κινήσεων.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την δημιουργία του παιχνιδιού

Πηγη: Angrybets.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα