Η SoftBank εξαγόρασε τη Sprint έναντι 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Goodbyte

Μια τεράστια εξαγορά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι πλέον γεγονός. Η ιαπωνική SoftBank εξαγόρασε το 70% της αμερικάνικης Sprint, έναντι του ποσού των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τεράστιες οι οικονομικές ρήτρες σε περίπτωση που δεν κλείσει θετικά η εξαγορά για οποιονδήποτε λόγο.

H τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αμερικής παύει πλέον να κινείται ανεξάρτητα από σήμερα. Η εξαγορά της από

τη SoftBank θα κοστίσει στους Ιάπωνες φίλους μας κάτι περισσότερο από 20 δισεκατομμύρια και θα μετατρέψει την εταιρεία τους σε παγκόσμιο κολοσσό. Το ποσό αυτό δεν θα διατεθεί μόνο για την εξαγορά του 70% της Sprint, αφού τα 8 από τα 20 δις θα δαπανηθούν σε επενδύσεις που θα κάνουν περισσότερο ανταγωνιστική την μέχρι πρότινος αμερικάνικη εταιρεία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά και ματαιωθεί η εξαγορά με ευθύνη οποιασδήποτε εκ των δύο πλευρών, τότε εκείνη θα κληθεί να αποζημιώσει με 600 εκατομμύρια δολάρια την άλλη. Η εξαγορά θα πρέπει φυσικά να εγκριθεί από ολόκληρο το ΔΣ της Sprint, κάτι που αν δεν συμβεί, θα κοστίσει στην εταιρεία το “μικρό” ποσό των 75 εκατομμυρίων.

Το παρόν άρθρο Η SoftBank εξαγόρασε τη Sprint έναντι 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα