Η Apple απειλείτε με προσωρινό κλείσιμο των εμπορικών δραστηριοτήτων της στην Ιταλία

11:21 3/7/2012 - Πηγή: GoodByte

To Reuters αναφέρει πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας (ACGM) απείλησε την Apple με προσωρινό κλείσιμο των εμπορικών δραστηριοτήτων της στην γειτονική χώρα και πρόστιμο εως και 300.000 ευρώ. Ενώ μόλις πέρσι η επιτροπή είχε ρίξει πρόστιμο ξανά στην Apple ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η Apple απειλείτε

από την ACGM επειδή δεν προσφέρει στους καταναλωτές την προαπαιτούμενη διάρκεια εγγύησης δύο χρόνων, όπως ισχύει για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά την χρεώνει εξτρά. Η Apple πέρσι έχασε στα δικαστήρια της Ιταλίας και της υποβλήθηκε το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το λόγο που αναφέρω πιο πάνω.

Η ACGM παρέμεινε επιφυλακτική ως προς τις πολιτικές της Apple και πλέον τώρα απειλεί την Apple, με πρόστιμο 300.000 ευρώ και κλείσιμο των εμπορικών δραστηριοτήτων της για 30 ημέρες. Η Apple πρέπει να απαντήσει μέσα σε 30 ημέρες για τις κατηγορίες που της προσάπτουν.

Η Ιταλία δεν είναι η μόνη χώρα που έχει πρόβλημα με τις τακτικές της Apple, καθώς καταναλωτικές οργανώσεις από 11 χώρες της ΕΕ κατέθεσαν επιστολές διαμαρτυρίες στις αντίστοιχες ρυθμιστικές υπηρεσίες τους, ζητώντας να αναλάβουν δράση κατά των πρακτικών της Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα