Έρχεται η εκδίκηση της Κασέτας! [study]

Goodbyte

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μια ατέρμονη ανάγκη για όλο και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, μια ανάγκη που έρχεται να ικανοποιήσει η… κασέτα!

Για να γίνει κατανοητό το πόσο χρειαζόμαστε χώρο για αποθήκευση δεδομένων(data starage) ας δώσουμε μερικά νούμερα: ένα δισεκατομμύριο χρήστες του Facebook κάνουν σε καθημερινή βάση κοινοποιήσεις και ανανεώνουν γενικά το προφίλ τους, διεθνείς οργανισμοί ανταλλάσσουν πληροφορίες και δεδομένα εκατομμυρίων δεδομένων κάθε στιγμή που μιλάμε, ενώ σκεφτείτε

παράλληλα και τον κόσμο των κινητών.

Ναι, χρειαζόμαστε χώρο… μα πολύ χώρο! Για τον λόγο αυτό καταργήσαμε τα παλιά μέσα, όπως τις δισκέτες, και αναπτύξαμε την τεχνολογία των σκληρών δίσκων, μια τεχνολογία που ικανοποίησε μέχρι τώρα την Ανάγκη.

Όμως, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι σκληροί δίσκοι φαίνεται πως έχουν κάποια όρια, και ως εκ τούτου η ανάπτυξη τους έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο “καλοί”, δηλαδή να έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα, είναι μάλλον πεπερασμένη.

Θυμάστε τις κασέτες; Ναι ναι ναι, αυτές που χρησιμοποιήσουμε για να κάναμε καταγραφή τραγουδιών από το ραδιόφωνο ή ακόμα που οι γονείς μας, και εμείς είναι αλήθεια, βάζανε για να ακούσουν μουσική στο αυτοκίνητο και στο δωμάτιο. Ε, αυτές μάλλον είναι η λύση στο πρόβλημα μας!

Συγκεκριμένα, η ανέκαθεν πρωτοπόρος στη τεχνολογία IBM αναπτύσσει μια “ταινία”, όπως περίπου αυτή που είχαν μέσα τους οι κασέτες, η οποία θα έχει ασύγκριτες, με τα μέχρι τώρα μέσα, δυνατότητες.

Απλά ακούστε το νουμεράκι: 2cm πλάτος και 10cm μήκος τέτοιας ταινίας και έχουμε 35terabytes χώρου! Πως γίνεται αυτό; Με την εξέλιξη ενός γνωστού μοντέλου, αυτού της μαγνητικής καταγραφής, όπου η αποκρυπτογράφηση γίνεται μέσω Μαγνητισμού.

Με απλά λόγια, τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται (φερρίτες) θα αποθηκεύουν την πληροφορία στο σπιν των ηλεκτρονίων τους και αυτό ακριβώς θα είναι το στοιχείο που θα μας απασχολεί, αφού ως γνωστόν το σπιν αλληλεπιδρά με ένα μαγνητικό πεδίο.

Όλα δείχνουν πως ένας “πόλεμος” ξεκινά μεταξύ σκληρών δίσκων και κασετών… το μόνο σίγουρο είναι πως οι κασέτες έρχονται και “διψούν” για εκδίκηση!

Το παρόν άρθρο Έρχεται η εκδίκηση της Κασέτας! [study] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα