Αναπροσδιορισμός της απόστασης Γης-Ήλιου! [study]

Goodbyte

Για πολλά χρόνια, ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα χρησιμοποιούσε την απόσταση Γης-Ήλιου ως μια θεμελιώδη μονάδα. Αυτό φαίνεται πως μόλις άλλαξε!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, κύρια αστρονομική μονάδα ήταν το 1A.U, η απόσταση δηλαδή Γης-Ήλιου. Όπως όμως ανέφεραν οι ειδικοί, η απόσταση αυτή εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβής.

Η νέα μονάδα μέτρησης “διαστημικών αποστάσεων” είναι πολύ πιο απλή και κατανοητή, ενώ φέρει ένα πολύ μικρό σφάλμα της τάξης

του 6%. Πρόκειται για μια ακριβή εκτίμηση της απόστασης σε χιλιόμετρα, ένα μέγεθος με το οποίο είμαστε απόλυτα εξοικειωμένοι, τόσο ο απλός κόσμος όσο και οι επιστήμονες.

Ο αναπροσδιορισμός αυτός οφείλεται στους δορυφόρους που παρατηρούν τον Άρη, με βάση τους οποίους έγινε δυνατή η τριγωνομετρική μελέτη (γεωμετρική απεικόνιση) της απόστασης που αναφέρουμε.

Από αυτή την μελέτη καταλήξαμε στο ότι η απόσταση που μας χωρίζει από τον Ήλιο είναι 149.597.870.700 μέτρα ή αλλιώς περίπου 93 δισεκατομμύρια μίλια!

Αυτή η αλλαγή πρόκειται να κάνει πιο ακριβή τον καθορισμό των θέσεων των ουράνιων σωμάτων, κάτι που σημαίνει ακόμα πιο “σωστά” αποτελέσματα! Αλλαγή προς το καλύτερο ελπίζουμε…

Το παρόν άρθρο Αναπροσδιορισμός της απόστασης Γης-Ήλιου! [study] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα