ZTE Grand X In review, Πόσο καλό είναι το πρώτο κινέζικο με Intel επεξεργαστή; [hands-on video]

Goodbyte

Το ZTE Grand X In βρέθηκε στα χέρια μας για αρκετές ημέρες και κατάφερε να μας πείσει για τις δυνατότητες που προσφέρει ένας Intel επεξεργαστής σε ένα Android smartphone. Πρόκειται για ένα ποιοτικό για τα δεδομένα του και δυνατό κινητό, που αξίζει να ελέγξετε πριν προχωρήσετε σε κάποια αγορά.

Όταν έρχεται η στιγμή να κρίνεις ένα smartphone με επεξεργαστή Intel

και τιμή 250 ευρώ, πρέπει να είσαι έτοιμος να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη κίνηση από την ZTE, η οποία προφανώς σε συνεργασία με την Intel, πειραματίστηκε με την κατασκευή του ZTE Grand X In.

Εξωτερικά, το ZTE Grand X In είναι ίσως το πρώτο κινητό της εταιρείας με εξαιρετική αίσθηση στο χέρι. Σε αυτό βοηθάει το μαλακό και σαγρέ πλαστικό στο πίσω μέρος και το χρωμιομένο πλαίσιο. Αντίθετα, η οθόνη δεν σου δίνει την ίδια αίσθηση, αφού δεν είναι όσο “σκληρή” θα την θέλαμε. Τα κουμπιά είναι σωστά τοποθετημένα, αν και θα θέλαμε την θύρα micro USB σε διαφορετικό σημείο.

Από πλευράς απόδοσης, η συσκευή τα κατάφερε εξαιρετικά. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής, όμως η επιλογή Intel Atom επεξεργαστή είναι βέβαιο ότι προκαλεί κάποιες ασυμβατότητες σε εφαρμογές με ιδιαίτερη χρήση του hardware. Η κάρτα γραφικών του συγκεκριμένου chip δεν φτάνει σε επιδόσεις τις ανταγωνιστικές λύσεις όπως η Mali 400 της ARM και αυτό ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα σε απαιτητικά παιχνίδια.

Η αυτονομίας της συσκευής ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς το ZTE Grand X In έμενε ζωντανό για περισσότερο από μία ημέρα. Στον αντίποδα, αντιμετωπίσαμε κάποια μικρά προβλήματα στο ήχο, κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Πάντως, το σημαντικότερο μειονέκτημα της συσκευής, είναι το πολύ άσχημο User Interface στην οθόνη κλειδώματος και το κακό πληκτρολόγιο που ενσωματώνει. Θεωρούμε ότι και τα δύο μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα από μια εταιρεία όπως η ZTE, οπότε περιμένουμε κάποιο update με σημαντικές αλλαγές.

Η κάμερα των 8 megapixels δεν είναι από τις κορυφαίες στην αγορά, όπως θα περιμέναμε. Ονομαστικά, τα 8 megapixels εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ποιότητας, όμως στην πράξη, το ZTE Grand X In δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ικανοποιητικά. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα της κάμερας και ειδικά το βίντεο είναι κατά μεγάλο ποσοστό καλύτερα από εκείνα του ανταγωνισμού στα ίδια χρήματα.

Στο σύνολο του, το ZTE Grand X In αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή στα 250 ευρώ που θα το βρείτε στην ελληνική αγορά. Σε αντίθεση με προηγούμενες συσκευές της κινέζικης εταιρείας, το Intel powered Grand X In καταφέρνει να ξεχωρίσει με την ποιότητα του και τα χαρακτηριστικά του. Τα κάποια μειονεκτήματα του δικαιολογούνται λόγω της χαμηλής του τιμής και κάποια από αυτά μπορούν να λυθούν σε επόμενο update.

Αναλυτική ΒαθμολογίαDesignΠοιότητα ΚατασκευήςΑπόδοσηΟθόνηΧαρακτηριστικάΚάμεραΜπαταρίαΛογισμικόΑπόδοση/ΤιμήΤελική Βαθμολογία Goodbyte6.2-
ΑρνητικάΟθόνη Λογισμικό Ήχος+
ΘετικάΚαινοτομία Intel Ωραία πλαστικά Απόδοση

Keywords
Τυχαία Θέματα