Toshiba, Ετοιμάζει κάμερα κινητού με 13 megapixels για νυχτερινές λήψεις

Goodbyte

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι κάμερες των smartphones να έχουν βελτιωθεί πολύ, όμως ακόμα υστερούν εξαιρετικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το πρώτο κινητό που κατάφερε να μην κάνει αυτή την “υποχώρηση” ήταν το Nokia Lumia 920 και τώρα η Toshiba ετοιμάζει και τη δική της πρόταση.

Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, οι κάμερες των high end

smartphones είναι κολλημένες στα 8 megapixels. Μόνο η Sony και εσχάτως η LG (Optimus G) και η Asus (Padfone 2) τόλμησαν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, χωρίς τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν. Ακόμα κι έτσι, τα 13 megapixels είναι μια πρόοδος, και το νούμερο αυτό θα γίνει στάνταρ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς όμως, τα megapixels δεν λένε πάντα την αλήθεια. Η απόδοση των συγκεκριμένων συσκευών σε low light περιβάλλοντα είναι πάρα πολύ κακή και το μόνο κινητό που τα καταφέρνει περίφημα σε αυτόν τον τομέα, είναι το Nokia Lumia 920.

H Toshiba διέκρινε το κενό στην αγορά και ετοιμάζει την δική της κάμερα 13 megapixels με περισσότερη ευαισθησία στο φως. Η νέα τεχνολογία που θα εισάγει αυτή η κάμερα, υπόσχεται χαμηλότερο θόρυβο σε κακές συνθήκες φωτισμού και μικρό μέγεθος κατασκευής, μειώνοντας τις παρενέργειες της τεχνολογίας BSI που ενσωματώνει. Το module ονομάζεται TK437 και θα κοστίζει στους κατασκευαστές που επιθυμούν να το συμπεριλάβουν στα κινητά ή τα tablets τους 20 δολάρια.

Περισσότερα εδώ.

Το παρόν άρθρο Toshiba, Ετοιμάζει κάμερα κινητού με 13 megapixels για νυχτερινές λήψεις αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα