The New iPad, Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι τιμές! [επίσημο]

00:10 8/3/2012 - Πηγή: GoodByte

Ούτε iPad 3, ούτε iPad HD… Το νέο iPad είναι εδώ, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά που το καθιστούν πολύ αξιόλογη επιλογή, αλλά σίγουρα όχι κάτι ανατρεπτικό. Νέος επεξεργαστής, νέα κάρτα γραφικών, Retina οθόνη και κάμερα 5 megapixel είναι μερικά από αυτά!

Αν σας άρεσε το iPad 2,

τότε αυτό θα το λατρέψετε. Μπορεί να μην μπροστά από την εποχή του, ούτε να εντυπωσιάζει με τον πολυπύρηνο επεξεργαστή του, αλλά όπως και το iPhone 4S, είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν.

Ο νέος επεξεργαστής A5X θα προσφέρει 4 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τον διαφημισμένο NVIDIA Tegra 3 (σύμφωνα πάντα με την Apple), ενώ η νέα GPU με τέσσερις πυρήνες, θα μπορεί να επεξεργάζεται τεράστιο όγκο φωτογραφιών, με αναλύσεις που φτάνουν ακόμα και τα 100 megapixels.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του λανσαρίσματος του νέου Infinity Blade: Dungeons στην παρουσίαση, καθώς το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει μεγαλύτερη ανάγκη για επεξεργαστική ισχύ σε σχέση ακόμα και με τα παιχνίδια για XBOX 360 και PS3! Αυτό δείχνει τις πολύ μεγάλες δυνατότητες του νέου chip γραφικών, σε συνδυασμό πάντως με την ίδια μνήμη RAM (δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί).

Η κάμερα έλαβε μια απλόχερη αναβάθμιση και ονομάστηκε iSight, καθώς θα φτάνει πλέον τα 5 megapixel σε ανάλυση, ενώ τα οπτικά μέρη έχουν σχεδιαστεί όπως και στο iPhone 4S. Φυσικά θα μπορεί να τραβήξει βίντεο σε ανάλυση 1080p, με τα αποτελέσματα να φαίνονται εξαιρετικά. Η μπροστινή κάμερα παραμένει Facetime και σε ανάλυση VGA.

Ίσως η πιο σημαντική αναβάθμιση αφορά τη μπαταρία, καθώς το νέο iPad θα μπορεί να μείνει “ζωντανό” για 10 ολόκληρες ώρες κάτω από δίκτυο 4G! Αυτό σημαίνει ότι χωρίς το 4G θα δούμε χρόνους λειτουργίας σημαντικά μεγαλύτερους σε σχέση με το παρελθόν.

Το πάχος της συσκευής είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, φτάνοντας τα 9.4 χιλιοστά, ενώ και το βάρος αυξήθηκε περίπου κατά 30 γραμμάρια, με το συνολικό νούμερο να φτάνει τα 630.

Οι τιμές πάντως θα παραμείνουν στα επίπεδα του iPad 2. Το οικονομικό 16άρι Wi-Fi μοντέλο θα ξεκινά από τα 499 δολάρια (βλ. ευρώ για Ελλάδα), το 32άρι από τα 599 και το 64άρι από τα 699!

Οι αντίστοιχες τιμές για τα 3G/4G μοντέλα θα είναι κατά 130 δολάρια μεγαλύτερες.

Το επίσημο λανσάρισμα στην Ελλάδα θα γίνει στις 23 Μαρτίου, ενώ μια εβδομάδα πριν θα το έχει δει η Αμερική, η Αγγλία και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις!

Τι λέτε;

Keywords
Τυχαία Θέματα