Sony Xperia Tablet Z review, Το καλύτερο Android tablet μέχρι σήμερα

Goodbyte

Μπορεί να αργήσαμε αρκετά έως πολύ για το συγκεκριμένο review, όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο να διαβάσετε για το αγαπημένο μας Android tablet μέχρι στιγμής. Τo Sony Xperia Tablet Z κατάφερε να μας κάνει να ξεχάσουμε τους ενδοιασμούς μας και μας έκανε να ελπίζουμε σε μεγάλα πράγματα για το μέλλον της Ιαπωνικής εταιρείας.

Εισαγωγή

Η Sony

είναι μια πραγματικά συμπαθητική εταιρεία. Ξεκινάμε από αυτό. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά είναι. Ίσως να παίζει ρόλο ότι από μικροί μεγαλώσαμε με το PlayStation ή ότι τα Sony Vaio ήταν για καιρό τα μόνο αντίπαλα laptop σε design απέναντι στα Macbook της Apple. Ότι και να ήταν πάντως, λίγο έλειψε να χαθεί για πάντα. Η αποτυχημένη πορεία της Sony Ericsson μετέτρεψε τη Sony από πρότυπο σε φτωχό συγγενή που τρέχει για να σωθεί και μόνο μετά από ένα ισχυρό ταρακούνημα θα κατάφερνε να επανακάμψει.

Ευτυχώς, οι Ιάπωνες κατάλαβαν πόσο στραβά έπλεε το καράβι και το τελευταίο εξάμηνο τα δίνουν όλα για να επιστρέψουν. Μπορεί το Sony Xperia Z να μην κατάφερε να κυριαρχήσει, αλλά βρέθηκε σχετικά κοντά. Το Sony Xperia Tablet Z πάντως έκανε το επόμενο βήμα, σε μια πάντως ευκολότερη μάχη. Διαβάστε γιατί είναι το καλύτερο Android tablet της αγοράς και πως θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμα και το iPad.

Video Review

Εμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία

Αν μας ζητούσατε με μία λέξη να χαρακτηρίσουμε το Sony Xperia Tablet Z, τότε αυτή θα ήταν “πανέμορφο”. Από όποια πλευρά και αν κοιτάξεις τη συσκευή, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Άψογος σχεδιασμός, φανταστικά υλικά και υφή. Προσθέστε σε αυτά το απίστευτο μικρό βάρος και πάχος και τότε μπορείτε να έχετε πλήρη άποψη για το κόσμημα της Sony.

Είναι να απορεί κανείς, πως μπόρεσαν να χωρέσουν όλα αυτά στα 6.9 χιλιοστά πάχους, κρατώντας τη συσκευή ταυτόχρονα αδιάβροχη (δείτε το τέλος του βίντεο!). Η οθόνη στο μπροστά μέρος δεσπόζει με την παρουσία της και δεν ξεχωρίζει ούτε στο ελάχιστο από το μαύρο πλαίσιο. Το πίσω μέρος καλύπτεται από εξαιρετικό πλαστικό ματ, ενώ τα πλαϊνά θυμίζουν το Xperia Z και φιλοξενούν θύρες και ηχεία με αρμονικό τρόπο.

Η συσκευή είναι λίγη περίεργη λόγω αναλογίας οθόνης, όμως τελικά είναι εξαιρετικά εργονομική και δεν προβληματίζει σε καμία χρήση. Συνολικά είναι ότι καλύτερο έχουμε δει, με το μοναδικό ελάχιστο πρόβλημα/παράπονο να είναι η σχετική “ευελιξία” της συσκευής, αφού ο συνδυασμός υλικών, την κάνει ευαίσθητη στην πίεση των χεριών σας.

Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία

Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση του Xperia Tablet Z να έκλεψε την παράσταση, αλλά η απόδοση και τα χαρακτηριστικά του δεν έμειναν μακριά. Αν ενσωμάτωνε ένα λίγο πιο σύγχρονο chip, όπως τον Snapdragon 600, τότε δεν θα είχαμε τον παραμικρό ενδοιασμό. Ακόμα κι έτσι, η συσκευή λόγω του εκπληκτικού UI της Sony, είναι παντώς καιρού και δεν μας απογοήτευσε σε καμία στιγμή. Σίγουρα υπήρξαν μικρά κολλήματα σε απαιτητικές διαδικασίες, αλλά όχι κάτι που δεν περιμέναμε από μια συσκευή Android.

Όλα τα περιφερειακά της (ηχεία, οθόνη, κάμερες, Wi-Fi, Bluetooth, NFC) είναι κορυφαίας απόδοσης και ποιότητας -μην ξεχνάτε ότι ενσωματώνει και δέκτη IR για χειρισμό της τηλεόραση σας-, μετατρέποντας την μπαταρία στο μοναδικό μειονέκτημα του tablet. Τα 6000 mAh της δεν είναι απλώς λίγα, “γεμίζουν” και εξαιρετικά δύσκολα, μετατρέποντας την φόρτιση σε εφιάλτη. Αν δοκιμάσετε κάποιον φορτιστή με λιγότερα από 2A έντασης, τότε θα χρειαστείτε πρακτικά μια αιωνιότητα, ενώ ακόμα και με τον αυθεντικό φορτιστή θα περάσουν ώρες πολλές για να δείτε το 100%.

Η αυτονομία δεν είναι μικρή, αλλά αν δοκιμάσετε να το συγκρίνεται με τον βασιλιά του είδους, το iPad, τότε θα απογοητευτείτε.

Συμπεράσματα

Ακόμα κι έτσι, το Sony Xperia Tablet Z είναι το κορυφαίο Android tablet 10 ιντσών που μπορείτε να αγοράσετε. ΟΚ, και το Galaxy Note 10.1 είναι καλό, αλλά το Tablet Z είναι απλώς καλύτερο. Σε σύγκριση με το iPad, τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα, αλλά και πάλι το Xperia υπερτερεί στους περισσότερους τομείς (πλην οριακά οθόνης και μπαταρίας).

Αν ψάχνετε σήμερα για 10άρη Android tablet τότε αυτή πρέπει να είναι η επιλογή σας. Είναι ελαφρύ, λεπτό, πανέμορφο, δυνατό, και βγαίνει και με LTE. Ελπίζουμε ο διάδοχος του να είναι ακόμα καλύτερος. Well done!

Αναλυτική ΒαθμολογίαDesignΠοιότητα ΚατασκευήςΑπόδοσηΟθόνηΧαρακτηριστικάΚάμεραΜπαταρίαΛογισμικόΑπόδοση/ΤιμήΤελική Βαθμολογία Goodbyte8-
ΑρνητικάΜπαταρία+
ΘετικάΣχεδιασμόςΕργονομίαΧαρακτηριστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα