Samsung Galaxy S IV, Με την PowerVR SGX 544 στα ενδότερα!

Goodbyte

Η παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Samsung, του Samsung Galaxy S IV, βρίσκεται μία μόνο ημέρα μακριά και όπως είναι φυσικό, οι φήμες για αυτό έχουν πάρει φωτιά. Κάποιες από αυτές είναι απλά λόγια, ενώ άλλες αληθεύουν. Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσεται η είδηση που ακολουθεί.

Πλέον, πέρα του επεξεργαστή, σημαντικό ρόλο παίζει και το chip γραφικών του κινητού, μιας και τα παιχνίδια ολοένα και αυξάνουν τις απαιτήσεις τους, ενώ

και το ίδιο το γραφικό περιβάλλον του κινητού έχει τις απαιτήσεις του. Για το λόγο αυτό, το νέο κινητό της εταιρείας θα είναι εξοπλισμένο με την PowerVR SXG 544 MP3, η οποία έχει 3 πυρήνες γραφικών χρονισμένους στα 533MHz.

Ενδεχομένως θα έχετε ακούσει και για την τετραπύρηνη έκδοση αυτού του chip και ευλογα αναρωτιέστε γιατί δεν χρησιμοποιείται αυτή. Ο λόγος φυσικά είναι το κόστος, αλλά και το κέρδος σε απόδοση, αναλογικά με τις απαιτήσεις. Δηλαδή, ένας ακόμα πυρήνας μπορεί να είναι αχρείαστος, μιας και οι 3 είναι αρκετοί για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Full HD οθόνης του κινητού. Επιπλέον, θα ήταν άλλη μία εστία κατανάλωσης ενέργειας της μπαταρίας, η αυτονομία της οποίας δεν αναμένεται να χτυπήσει τρελά νούμερα, μιας και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού είναι ενεργειακά αχόρταγα(βλέπε οκταπύρηνος επεξεργαστής, 5 ίντσες οθόνη)!

Η είδηση αυτή είναι επιβεβαιωμένη, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το αύριο, ώστε να μάθουμε όλες τις λεπτομέρεις για την νέα συσκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα