Nokia Lumia 610, Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό Windows Phone κινητό!

Το Lumia 610 έκανε την εμφάνιση του τον Φεβρουάριο στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης MWC, όπου κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις κυρίως για το οικονομικό προφίλ του. Το κινητό τρέχει το λειτουργικό της Microsoft, Windows Phone, στην τελευταία του έκδοση. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού είναι χαμηλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά θα δούμε παρακάτω ότι το Lumia 610 δεν έχει

να ζηλέψει τίποτα από τον ανταγωνισμό.

Εξωτερική εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής

Από την χαμηλή τιμή του κινητού (σε σχέση με άλλα Nokia smartphones), θα περίμενε κανείς η ποιότητα κατασκευής να κυμαίνεται σε χαμηλά πλαίσια. Όμως, ο Φιλανδός έκανε την διαφορά, παρουσιάζοντας κάτι ισάξιο στο βαρύ όνομα Nokia.

Πιο συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος του κινητού ο χρήστης μπορεί να αισθανθεί την υφή του ματ πλαστικού (στο μαύρο χρώμα), όπου σου δημιουργεί το αίσθημα να θες να το αγγίζεις. Η μπροστά όψη του κινητού, πλαισιώνεται από μια οθόνη 3,7 ιντσών ανάλυσης 800 χ 480 pixels. Κάτω από την οθόνη διακρίνονται τα capacitive κουμπιά των Windows Phone, όπου βοηθούν πολύ στη χρήση του κινητού (προσωπική μου άποψη: το κουμπί του search στα δεξιά δεν με βολεύει, καθώς το πατάω καταλάθος μερικές φορές.).

Στο πλάι το κινητό έχει τρία κουμπιά, όπου το πάνω είναι για την αυξομείωση του ήχου, το μεσαίο για το σβήσιμο της συσκευής (απενεργοποίηση ή αδράνεια) και το κάτω είναι η συντόμευση της κάμερας (κουμπί της κάμερας). Το πλήκτρο για την κάμερα είναι σύνηθες στα Windows Phone, όπου ανοίγουν την εφαρμογή της κάμερας από κατάσταση αναμονής για γρήγορες λήψεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά – Επιδόσεις

Όπως είπαμε παραπάνω, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia Lumia 610 δεν εντυπωσιάζουν (σαν αριθμοί) όσο η τιμή του (ενδεικτική τιμή λιανικής 239€), αν και θεωρώ ότι το κλάσμα απόδοση/τιμή είναι μεγαλύτερο της μονάδας γι΄αυτό το κινητό.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia Lumia 610 είναι: επεξεργαστής στα 800MHz, μνήμη RAM 256MB, οθόνη LCD 3.7 ιντσών ανάλυσης 800 x 480 pixel, εσωτερική μνήμη 8GB και κάμερα 5 megapixel με LED Flash και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 720p.

Παρά τον μικρό επεξεργαστή και RAM, το κινητό δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία σε καθημερινές λειτουργίας. Δηλαδή, στο browsing δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα-lag, το Lumia 610 έτρεξε άψογα τα site μου μπαίνω καθημερινά. Το μόνο ελάττωμα που συνάντησα είναι η απουσία του Skype, μιας είναι βαρύ για το κινητό (αν και θα βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα).

Το λειτουργικό της συσκευής είναι Windows Phone, κάτι που επιτρέπει στο κινητό να είναι γρήγορα και απόλυτα(;) λειτουργικό με αυτά τα χαμηλά specs. Όταν λέω απόλυτα εννοώ στις βασικές λειτουργίες και όχι σε μερικές εφαρμογές που δεν παίζουν λόγου της χαμηλής RAM. Επιπλέον, η Nokia έχει φροντίσει να εξοπλίσει το κινητό με τις δικές της εφαρμογές όπως: Nokia χάρτες (δεν χρειάζονται δεδομένα) και Nokia οδήγηση.

Συμπεράσματα

To Nokia Lumia 610 είναι ένα τίμιο κινητό, καθώς με 239€ ξέρεις τι παίρνεις. Παίρνεις Windows

Keywords
Αναζητήσεις
nokia lumia 610 προβληματα
Τυχαία Θέματα