LTE, Το πρώτο Ελληνικό δίκτυο θα ξεκινήσει πριν το 2013(;)

Goodbyte

Το LTE, ή καλύτερα Long Term Evolution όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, είναι η εξέλιξη των δικτύων 3ης γενιάς, με αποτέλεσμα, οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων να αυξάνονται ραγδαία. Το LTE βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης ανα την υφήλιο και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα.

Ωστόσο,

τον τελετυαίο καιρό παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση από τις αρμόδιες εταιρείες, κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Σε αυτό, βοήθησε και το λανσάρισμα του iPhone 5. Το νέο μοντέλο είναι σίγουρο ότι θα πουλήσει αρκετά, ώστε να κάνει την νέα τεχνολογία συμφέρουσα για τις εταιρείες κινητής.

Έτσι, οι Vodafone, Comsmote και Wind πασχίζουν(;) ώστε να το έχουν άμεσα διαθέσιμο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Goodbyte, η Cosmote κάνει ότι μπορεί ώστε να καταφέρει μέχρι το τέλους του έτους να έχει το δίκτυο έτοιμο, τουλάχιστον στις μεγάλες αστικές περιοχές. Αν η πληροφορία όντως ισχύει, οι κάτοχοι του iPhone 5 τα Χριστούγεννά θα έχουν καλύτερο internet στο κινητό τους, παρά στον υπολογιστή τους, μιας και το LTE είναι γρηγορότερο από τη μέση σύνδεση ADSL2+.

Όλα αυτά είναι ωραία αλλά στην σημερινή Ελληνική αγορά μία είναι η καίρια ερώτηση. Πόσο θα κοστίζει;

Το παρόν άρθρο LTE, Το πρώτο Ελληνικό δίκτυο θα ξεκινήσει πριν το 2013(;) αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα