Goolge Voice Search, Φωνητικές αναζητήσεις σε 13 νέες γλώσσες [όχι ελληνικά!]

Για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη εκ μέρους Google, καθώς η σημερινή ανακοίνωση για την προσθήκη 13 νέων γλωσσών στη φωνητική αναζήτηση του Android, δεν συμπεριλαμβάνει τα ελληνικά! Δείτε ποιες είναι οι 13 γλώσσες που ασχολήθηκε μαζί τους η Google…

Βασκικά, Βουλγαρικά, Καταλανικά, Πορτογαλικά (Ευρώπης), Φινλανδικά, Γαλικιανά, Ουγγρικά, Ισλανδικά, Νορβηγικά, Ρουμανικά, Σερβικά, Σλοβακικά και Σουηδικά!

Αυτές είναι οι γλώσσες στις οποίες

επέλεξε η Google να επενδύσει έναντι των ελληνικών. Αν ήμουν η Google, τότε πιθανότατα θα πρόσθετα γλώσσες με βάση τον πληθυσμό των ανθρώπων που τις μιλάνε ή τουλάχιστον με βάση τους χρήστες που “έχω” για κάθε γλώσσα.

Στην περίπτωση μας, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Οι Έλληνες ανά τον κόσμο είναι περισσότερα από 15 εκατομμύρια, περισσότερα για παράδειγμα από τους Βούλγαρους και φυσικά τους Ισλανδούς ή τους Σλοβάκους.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί κάποια στιγμή από την Google και την Google Ελλάδας, είναι γιατί η χώρα μας (και η γλώσσα μας) θεωρείται τόσο ασήμαντη και υποβαθμισμένη. Δεν νομίζω στη Βουλγαρία να πουλάει περισσότερο το Android, οπότε κάτι άλλο συμβαίνει. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, είναι ότι οι συγκεκριμένες χώρες έχουν πιο ενεργά τοπικά στελέχη, που απαιτούν κάποια βασικά πράγματα.

Πάντως αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά, τότε δεν θα μου κάνει εντύπωση να επηρεαστούν οι πωλήσεις του Android στην Ελλάδα και ίσως τελικά κάτι τέτοιο θα ήταν ένα καλό μέτρο πίεσης για να μας πάρουν στα σοβαρά. Συμφωνείτε;

Αν συμφωνείτε και θέλετε να δείτε κάποια στιγμή το κινητό σας να μιλάει ελληνικά… κάντε Like στην σελίδα “Google πάρε επιτέλους στα σοβαρά την Ελλάδα”!

Keywords
Τυχαία Θέματα