Apple, το παιχνίδι τώρα αρχίζει! Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις νέες συσκευές της

Goodbyte

Καλά τα νέα για τους fun της εταιρίας, καθώς η Apple όπως όλα δείχνουν μπαίνει στην τελική ευθεία, και τα events δε θα σταματήσουν να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο, με πρώτο και καλύτερο φυσικά το WWDC 2013, στις 10-14 Ιουνίου!

Οι φήμες θέλουν το επόμενο iPhone,

πιθανότατα το 5S, να έρχεται πιο νωρίς φέτος και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για τους πιο αισιόδοξους να το δουν στο WWDC. H Apple δείχνει να είναι “έτοιμη” να κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο που ίσως να περιέχεται στο ίδιο σκαρί, ο νέος τετραπύρινος επεξεργαστής της Apple custom design, πιθανότατα με την κωδική ονομασία Α7. Ωστόσο η κυκλοφορία του αναμένεται πιθανότατα κάπου μέσα στον Αύγουστο(για Αμερική πάντα). Τα πλάνα για οικονομικότερο iPhone, μάλλον θα πρέπει να τα αφήσουμε εκτός για φέτος…

Στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί η εταιρία και με το iPad, όπου θα έρθει σε αντίστοιχο χρονικά event όπως και πέρσι(μέσα στον Οκτώβριο). Εδώ περιμένουμε μεγάλες εξωτερικές αλλαγές, με το μεγάλο tablet της Apple να είναι ανασχεδιασμένο και να μοιάζει με το μικρό αδερφάκι του, το iPad mini, έχοντας χάσει το 25% με 35% περίπου του βάρους του. Θα περιέχει κατά πάσα πιθανότητα το Α7Χ, ενισχυμένο στα γραφικά έναντι του Α7 και ίσως λίγο υπερχρονισμένος. Όσο για τον μικρότερο αδερφό, εκεί οι απόψεις ποικίλουν, αφού πολλοί το αναμένουν με Retina οθόνη. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως η Apple θα κρατήσει αυτή τη διαφορά για το iPad Retina όπως το ονομάζει, και δε θα τολμήσει να αλλάξει την οθόνη του mini. Εσωτερικά πολύ πιθανό είναι να φοράει τον A6 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο iPhone 5.

Βέβαια, οι φήμες για το smartwatch δεν έχουν σταματήσει να υπάρχουν και μόλις σήμερα ένα Ιαπωνικό blog, αναφέρει πως η Apple “τεστάρει” οθόνη αφής 1.5″. Για το smartwatch είναι δύσκολο να τοποθετηθούμε χρονικά, αλλά οι εμπειρία μας μας λέει πως αν κυκλοφορήσει τελικό προϊόν η Apple στην αγορά, θα το κάνει πριν παρουσιάσουν κάτι αντίστοιχο οι ανταγωνιστές της.

Τέλος, λίγα λόγια για το WWDC και τι περιμένουμε εκεί. Εδώ, δεδομένου πως η Apple φέτος θα κρατήσει το design του iPhone ίδιο, θα προσπαθήσει να μας πείσει να το αγοράσουμε όχι μόνο με τις εσωτερικές του αναβαθμίσεις που και πάλι θα το κάνουν το ταχύτερο smartphone στην αγορά, αλλά κυρίως με τις τρομερές σχεδιαστικές αλλαγές που έπονται στο iOS 7, δια χειρός Jony Ive. Πιθανότατα να δούμε και το μέλλον του OS X, αλλά ίσως η κυκλοφορία του να φέρει μια μικρή καθυστέρηση, αφού οι προγραμματιστές της Apple ακούγεται πως έχουν πέσει με τα “μούτρα” πάνω στο ανασχεδιασμένο iOS. Κι εδώ σε αυτό το σημείο, ίσως δούμε και την παρουσίαση της νέας σειράς Macbook Pro και Air, μαζί με την ονομασία του επόμενου OS X(και κάπου εδώ τελείωσαν τα αιλουροειδή)!

Οι επόμενοι 4 μήνες θα είναι καυτοί για την Apple. Πάρτε μολύβι και χαρτί και αρχίστε να σημειώνεται!

Keywords
Τυχαία Θέματα