Apple και Google μαζί για την νίκη!

Goodbyte

Μάλλον θα το δούμε και αυτό! Apple και Google μαζί για έναν κοινό σκοπό, να εξαγοράσουν με προσφορά από κοινού, τις πατέντες της Kodak.

Οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές στην αγορά των smartphones, ενώνουν από ότι φαίνεται τις

δυνάμεις τους για να αποκτήσουν τα δικαιώματα χρήσης των ευρεσιτεχνιών απεικόνισης της Kodak, γνωστής εταιρίας στο χώρο των φωτογραφικών μηχανών. Το Bloomberg αποκάλυψε πως οι δύο εταιρίες βρίσκονταν πίσω από την προσφορά των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που έγινε νωρίτερα αυτή την βδομάδα για την απόκτηση άδειας χρήσης 1.100 πατεντών απεικόνισης της Kodak.

H Kodak, η οποία κήρυξε πτώχευση νωρίτερα φέτος, είχε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της για να μηνύσει αρκετές εταιρείες, καθώς οι επιχειρηματικές προοπτικές της πλέον συρρικνώθηκαν. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια των Apple και Google, πράγμα που οδήγησε τις δύο εταιρίες στο να καταθέσουν πρόταση για την εξαγορά των συγκεκριμένων πατεντών, θέλοντας να αποφύγουν τις τυχόν προστριβές με την Kodak στα δικαστήρια.

Αν και το σχήμα Apple-Google μπορεί να μας φαντάζει λίγο οξύμωρο, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Κατά το παρελθόν πολλές εταιρίες έχουν απλώσει η μία στην άλλη χείρα συνεργασίας με απώτερο σκοπό να ξεπεράσουν ένα κοινό εμπόδιο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό της Apple, Microsoft και Research In Motion, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους το περασμένο έτος για να αγοράσουν μια συλλογή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Nortel, αντί 4,5 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο, καθώς η Kodak δεν έχει απαντήσει ακόμα στην προσφορά που δέχτηκε από τις 2 εταιρίες. Τις επόμενες μέρες μένει να δούμε που θα καταλήξουν τα πράγματα.

Το παρόν άρθρο Apple και Google μαζί για την νίκη! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα