Ιράν- εγκαινιάζει το δικό του Internet!


Το καθεστώς της Τεχεράνης βρήκε έναν ριζοσπαστικό κι εξόχως αποτελεσματικό τρόπο για να ελέγχει τα όσα συμβαίνουν στο Internet. Οι αρχές ετοιμάζονται να αποκόψουν τελείως τη χώρα από όλες τις αλλοδαπές ιστοσελίδες, εγαινιάζοντας μια νέα εποχή ψηφιακού απομονωτισμού.

Η αρχή θα γίνει τον προσεχή Μάιο, οπότε και θα κοπεί η πρόσβαση στο Gmail, το Hotmail, τη μηχανή αναζήτησης της Google
και γενικά όλα τα sites καθημερινής χρήσης. Οι υπηρεσίες αυτές θα αντικατασταθούν από άλλες του τύπου Iran Mail και Iran Search Engine, οι οποίες προφανώς θα παρακολουθούνται διαρκώς από τις αρχές. Πέντε μήνες μετά, η χώρα αναμένεται να χάσει κάθε επαφή με οποιαδήποτε μη ιρανική ιστοσελίδα. Ουσιαστικά, η Τεχεράνη θέλει να αντικαταστήσει όλο το Internet με το δικό της Intranet.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Ιράν, "το Internet προωθεί το έγκλημα, τη διχόνοια, την ανηθικότητα και την αθεΐα", κάτι που -σύμφωνα με το καθεστώς- δικαιολογεί απόλυτα την επέμβαση στο περιεχόμενό του. Επιπλέον, οι αρχές θέλουν με αυτό τον τρόπο να εξαλείψουν τον κίνδυνο για μελλοντικές επιθέσεις τύπου Stuxnet.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που η Τεχεράνη αγκαλιάζει το σκοταδισμό κι επιχειρεί να εξαλείψει κάθε ελευθερία έκφρασης στο Internet. Λίγες εβδομάδες πριν, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επικύρωσε τη θανατική ποινή που επιβλήθηκε στον Saeed Malekpour για προσβολή του Ισλάμ. Έκτοτε δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την τύχη του δύσμοιρου προγραμματιστή και όλοι φοβούνται πλέον ότι έχει επέλθει το μοιραίο.

Πηγή: venturebeat
via-more
Keywords
Τυχαία Θέματα