Γρηγορότερα το Αθήνα- Θεσσαλονίκη με τρένο, από το 2015

Το 2015 θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων Αθήνας-Θεσσαλονίκης, μια γραμμή που υπολογίζεται ότι θα μειώσει τη διαδρομή μεταξύ των δύο πόλεων κατά μία ώρα.

Αυτό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τους υπεύθυνους...
μηχανικούς της ΕΡΓΟΣΕ προς την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και σε στελέχη των πολιτικών κομμάτων στο εργοτάξιο της Φθιώτιδας.

Μέσα στο 2013 προσδιορίστηκε η ολοκλήρωση των έργων του σιδηροδρόμου στα δύο
τμήματα, από την Τιθορέα μέχρι τον Δομοκό, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή, ενώ η νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία με τη σηματοδότηση και την ηλεκτροκίνηση τον Δεκέμβριο του 2015.

Όσον αφορά τη σήραγγα Καλλιδρόμου έγινε αναφορά στις τεχνικές δυσκολίες του έργου, στις ιδιαιτερότητες που υπήρξαν στην πορεία κατασκευής του, στις πολλαπλές καταπτώσεις που σημειώθηκαν ενόσω κατασκευάζονταν τμήματα της σήραγγας και στις τεχνικές δυνατότητες των εταιριών που το κατασκευάζουν. Σημειώθηκε ότι ακόμη και η διεθνής κοινότητα έχει ενδιαφερθεί για την αντιμετώπιση των φαινομένων που υπήρξαν κατά τη διάνοιξη της σήραγγας από την οποία πλέον απομένουν 400 μέτρα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, ενώ τα υπόλοιπα 9 χιλιόμετρα έχουν ήδη ανοίξει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών, μέχρι τα μέσα καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη του τούνελ και από εκεί και μετά μένει να κατασκευαστούν τα υπόλοιπα τμήματα που προβλέπονται για να παραδοθεί το έργο στην κυκλοφορία στο τέλος του 2015.
Πηγή: spnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα