Υπόθεση Πάτρας: Τι διερευνά η νέα εισαγγελική έρευνα; Τα αδικήματα και οι τελευταίες εξελίξεις

18:26 21/4/2022 - Πηγή: iPop

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να κατηγορείται για την δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας. Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια έρευνας λόγω διαρροής στοιχείων της δικογραφίας.

Τι κατέθεσε η παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τις διαρροές δικαστικού απορρήτου

Σύμφωνα με την κ. Παπαγεωργακοπούλου η ποινική έρευνα έχει στόχο τη «διαπίστωση της παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το

δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων». Αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης αποτέλεσαν πρόσφατα δημοσιεύματα με τις  καταθέσεις μαρτύρων στην ανακριτική διαδικασία «αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου των ανηλίκων τέκνων της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου».

H Ρούλα Πισπιρίγκου μιλά μέσα από την φυλακή – Οι απαντήσεις που δίνει για την αναζήτηση ουσιών που σκοτώνουν

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 251) δικαστικό απόρρητο αποτελούν:

«Γεγονότα, έγγραφα ή πληροφορίες όταν αυτά σχετίζονται με: α) συνεδρίαση δικαστικού συμβουλίου, β) διάσκεψη ή μυστική ψηφοφορία, γ) πράξεις που διενεργούνται στη διάρκεια της ανάκρισης, δ) συνεδρίαση δικαστηρίου που έχει διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όταν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της προκαλείται κίνδυνος προσβολής άλλου ή ε) στοιχεία που σχετίζονται με διαιτησία ή διαμεσολάβηση, όταν η δημοσιοποίησή τους δημιουργεί κίνδυνο προσβολής του ενός μέρους».

Η προβλεπόμενη τιμωρία για τους παραβάτες του άρθρου προσδιορίζεται σε φυλάκιση και χρηματική ποινή. Εφόσον με την παραβίαση του δικαστικού απορρήτου ο δράστης «σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον οποιοδήποτε όφελος ή να βλάψει άλλον, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή». Με την ίδια ποινή δε τιμωρείται «και εκείνος στον οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία ως δικηγόρου ή διαδίκου».

Ο Mάνος Δασκαλάκης μιλά στο “Φως στο Τούνελ”: Το απειλητικό μήνυμα της Ρούλας Πισπιρίγκου που θα παραδώσει στις Αρχές

Τη διενέργεια της έρευνας ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπόθεση Πάτρας: Τι διερευνά η νέα εισαγγελική έρευνα; Τα αδικήματα και οι τελευταίες εξελίξεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα