Υποσχέσεις που πρέπει να δώσεις μόνο στον εαυτό σου

16:31 2/11/2014 - Πηγή: iPop

«Υπόσχομαι να μη σε πληγώσω ξανά», «Υπόσχομαι να σε βοηθήσω»… Ήρθε η ώρα να αφήσεις τους άλλους για λίγο στην άκρη και να δώσεις υποσχέσεις μόνο στον εαυτό σου, που, συχνά, ξεχνάς να φροντίζεις.

Υπόσχομαι να μου επιτρέπω να μην είμαι τέλειος. Μόνο από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις τρωτά σημεία θα αρχίσεις να γίνεσαι καλύτερος. Προσπαθώντας να γίνεις ένας άλλος, παύεις να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι.Υπόσχομαι να αναλάβω την ευθύνη της ευεξίας μου. Πολλές φορές νιώθουμε ανακούφιση όταν κάποιος άλλος φροντίζει για εμάς, όμως είναι ασύγκριτη η ικανοποίηση όταν
εμείς οι ίδιοι αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας.Υπόσχομαι να «πολεμώ» δίκαια. Για να αντιμετωπίζεις με δίκαιο τρόπο τις όποιες αντιπαραθέσεις προκύπτουν χρειάζεται να παίρνεις μια απόσταση και να κάνεις την αυτοκριτική σου.Υπόσχομαι να είμαι ειλικρινής για το ποιος είμαι. Είναι μεγάλη παγίδα να εγκλωβίζεσαι σε ένα πατρόν ζωής που δε σου ταιριάζει. Μη φοβάσαι να εκφράσεις αυτό που είσαι. Μόνο τότε θα ακολουθήσεις το μονοπάτι που σου ταιριάζει.Υπόσχομαι να πιστέψω στην ευτυχία. Συχνά οι υποχωρήσεις που κάνουμε είναι οι σοφότερες επιλογές μας, αρκεί να μη γίνουν μια κακιά συνήθεια, η οποία μάλιστα μας κρατά όλο και πιο μακριά από την ευτυχία. Όταν η υποχώρηση γίνεται έκπτωση, κάτι δεν πάει καλά.Υπόσχομαι να είμαι εκείνο το άτομο που θα ήθελα ο/η σύντροφός μου να είναι. Αρσενικά και θηλυκά ονειρευόμαστε το ταίρι των ονείρων μας, χωρίς εμείς οι ίδιοι να προσεγγίζουμε αυτή την εικόνα ούτε στο ελάχιστο.Υπόσχομαι να αγαπάω απόλυτα. Σίγουρα η αγάπη δεν είναι πάντα λούνα παρκ. Έχει τα πάνω και τα κάτω της. Αλλά αξίζει να της αφήνεις πάντοτε χώνο να περάσει.Υπόσχομαι να είμαι καλά. Οι παντός είδους σχέσεις δε μένουν σταθερές, το ίδιο και οι συνθήκες της ζωής μας. Το κυριότερο απ’ όλα είναι να αφήνουμε εκείνο που μας πονά να φεύγει, να γινόμαστε πιο δυνατοί και να προχωράμε.

The post Υποσχέσεις που πρέπει να δώσεις μόνο στον εαυτό σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα