Υπ. Δικαιοσύνης: «Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει παράταση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ανώτατων δικαστικών»

14:05 21/10/2016 - Πηγή: iPop

Το δικό του αυστηρό μήνυμα για την παράταση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ανώτατων δικαστικών έστειλε ο Υπ. Δικαιοσύνης. Όπως συγκεκριμένα επισήμανε «το Σύνταγμα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο».

Ο αρμόδιος Υπουργός φέρεται να κρατά αποστάσης από το ενδεχόμενο παράτασης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ανώτατους δικαστικούς πέραν των 67 ετών, τονίζοντας:

Η διάταξη του άρθρου 88 παράγραφος 5 του Συντάγματος είναι καθαρή. Και νομίζω ότι δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε μεταβολή του ορίου

ηλικίας στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος

Νωρίτερα, θυμίζουμε, πως οξύτατη επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης και προσωπικά στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, είχε εξαπολύσει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ιάσων Φωτήλας ο οποίος υπογράμμισε:

«Μας περνάει για Αμερικανάκια η κυρία Θάνου. Ομολόγησε ότι ζήτησε ρουσφέτι από τον πρωθυπουργό για την ίδια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα κι ότι ο πρωθυπουργός δεν διαφώνησε. Οι ενώσεις δικαστών είπαν ότι προκαλεί τρόμο οτιδήποτε τέτοιο. Μετά εσείς κάνατε μία δήλωση που θα τη χαρακτήριζα τουλάχιστον χλιαρή και η οποία δεν αρμόζει στην απόπειρα εκτροπής της κας Θάνου».

The post Υπ. Δικαιοσύνης: «Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει παράταση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ανώτατων δικαστικών» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα