Ξύπνησε στα λευκά η Ελλάδα- Το έστρωσε και στην Αττική (Photos)

07:46 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Στα λευκά ξύπνησε η Ελλάδα μετά την έντονη χιονόπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στα Βόρεια Προάστια του νομού Αττικής το έχει στρώσει, ενώ υπάρχει παγετός και το κρύο είναι τσουχτερό.

Χιόνια έπεσαν, όμως, και σε άλλες περιοχές, ακόμα και στη Γλυφάδα, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό. Φυσικά η μετακίνηση στους δρόμους γίνεται με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Στην Πάρνηθα χιονίζει απ’ το απόγευμα της Τετάρτης με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία

στην λεωφόρο Πάρνηθος απ’ το Ζυγό. Η Τροχαία συστήνει στους πολίτες να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πεντέλης- Νέας Μάκρης απ’ την Διονύσου και απ’ την Θησέως και άνω, ενώ κλειστή είναι και η Λ. Πεντέλης λόγω έντονης χιονόπτωσης,

Στα Βίλια και τα Δερβενοχώρια η χιονόπτωση ήταν πυκνή και οι οδηγοί προς Πόρτο Γερμενό θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Την ίδια στιγμή ο ΗΣΑΠ ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια εκτελούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μετ’ εμποδίων η μετακίνηση με τα λεωφορεία

Μετ’ εμποδίων γίνεται η μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ σε περιοχές με έντονη χιονόπτωση και δρόμους με κλίση, όπως είναι η Ηλιούπολη, ο Παπάγος και ο Ζωγράφος.

Ο ΟΑΣΑ καλεί τους πολίτες να τηλεφωνούν στο 11185 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ για να ενημερώνονται για τροποποιήσεις δρομολογίων ή διακοπές κυκλοφορίας.

Καλημέρα #χιονι pic.twitter.com/LKqEHgfGqi

— StartinaM (@StartinaM) December 29, 2016

Έπεσε το πρωτο χιόνι σε περιοχές της Αθήνας https://t.co/TBqQdhjE3a pic.twitter.com/V7RAud9f4Y

— ΠΕΡΣΕΑΣ (@PERSEAS_GR) December 29, 2016

Είπατε κατι για χιόνι? pic.twitter.com/jGmVzTR7s6

— Ethelind (@6pnh) December 29, 2016

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία;Στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς το καζίνο.Λ. Πεντέλης απ’ το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ξένια.Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.Στη λεωφόρο Διονύσου απ’ το γήπεδο Διονύσου έως και Άγιο ΠέτροΕπαρχιακή Οδός Αγίου Μερκούριου- Βαρυμπόμπης απ’ το ύψος της ταβέρνας Λεωνίδας.

Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Ακόμα δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 3,5 χλμ. στο ρεύμα προς Θήβα. Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.

Στους πεζούς συστήνεται:

Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Η ΕΛ.ΑΣ. συστήνει στους οδηγούς:

Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.

Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:

Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.Πού αλλού έχει χιονίσει;

Σε Λάρισα, Ιωάννινα, Χανιά, Πήλιο και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στις ορεινές. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα απ’ την κακοκαιρία.

Απαγορευτικό απόπλου

Το Λιμενικό εξέδωσε γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Παράλληλα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος – Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Τέλος, δεν κινούνται τα υδροπτέρυγα στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

The post Ξύπνησε στα λευκά η Ελλάδα- Το έστρωσε και στην Αττική (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
photos, ελλαδα, αττικη, λευκα, μεσα μαζικης μεταφορας, ησαπ, πειραιας, ολυμπιακος, λεωφορεια, ΟΑΣΑ, twitter, αθηνα, https, χλμ, λαρισα, ιωαννινα, χανια, αλεξανδρουπολη, νέα, ipop, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, χιονι, ipop, υαλοκαθαριστηρες, αυτοκινητο, ζακυνθος, ηγουμενιτσα, θασος, θηβα, κυλληνη, πηλιο, σαμοθρακη, υψος, ωρα, αιγαλεω, βιλια, βορεια, βορεια προαστια, γινεται, γινονται, γηπεδο, γλυφαδα, δερβενοχωρια, δυνατοτητα, δρομολογια, ευκολα, υπαρχει, εξατμιση, ζωνη, ιδια, ιδιο, ηλιουπολη, κλιση, λειτουργια, λεωνιδας, λιμενικο, παντα, οδος, οχηματων, οχηματα, οχημα, πορτο γερμενο, προβληματα, ρευμα, στυρα, τροχαια, φυσικα, ξενια, χλμ, χρονος, ωρες, αγια μαρινα, ασφαλεια, https, ιδιαιτερα, οδηγοι, θηβας, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα