Ξέρω ποια skin και hair care trends θα ακολουθήσεις το 2021

14:02 21/12/2020 - Πηγή: iPop

Αν διαβάζεις αυτές τις λέξεις, χαίρομαι πολύ. Κατά πάσα πιθανότητα, α) σου κέντρισε το ενδιαφέρον ο τίτλος και β) αγαπάς αρκετά το beauty και τα skin και hair care trends. Ας συστηθώ, όμως, είμαι η Μαρία Δεληγιαννάκη, beauty editor. Από σήμερα, όπως και κάθε εβδομάδα θα τα λέμε μέσα από το iPop. Το πάθος μου είναι η ομορφιά

και τα τελευταία 14 χρόνια αρθρογραφώ για αυτή. Η μεγαλύτερη μου, όμως, εμμονή είναι τα trends, στα οποία είναι αφιερωμένο αυτό το άρθρο. Δεν θέλω να μακρηγορήσω άλλο με το intro μου. Θα δικαιολογήσω, όμως, το τίτλο του θέματος, μιας και θα τον χαρακτήριζες κατηγορηματικά προφητικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση. Όχι, δεν είμαι ο Nostradamus του beauty! Η εμπειρία μου, συνδυαστικά με τις αξιόπιστες και πάντα ενημερωμένες πηγές μου, είναι τα κλειδιά για τις προβλέψεις που θα διαβάσεις παρακάτω.

Με τη συνεργασία της δερματολόγου/ αφροδισιολόγου Αναστασία Τζούμα FreepikΑν πρέπει να βάλουμε ένα τίτλο στο έτος 2021- δε ξεφεύγω ποτέ από τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα- αυτός είναι: The end of more.

Συγχώρεσέ μου τα αγγλικά. Είχα διαβάσει αυτόν τον τίτλο σε ένα από τα άρθρα των πηγών και μου άρεσε πάρα πολύ, καθώς το βρήκα πολύ ακριβή. Έχοντας διανύσει μία μακροχρόνια περίοδο υπερ-κατανάλωσης και υπερ-προσπάθειας-θα έλεγα- για να αγγίξουμε την τελειότητα, ήρθε η στιγμή για στροφή. Αυτό δεν αφορά μόνο τα πρότυπα ομορφιάς, αλλά είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση απέναντι στα beauty trends.

Ποιες αλλαγές θα εντοπίσουμε στα skin και hair care trends;

Ετοιμάσου για την χρονιά του Skinimalism. Η νέα τάση ομορφιάς βασίζεται στην αντίληψη του καταναλωτή και στο πόσο εύκολα αναγνωρίζει τις ανάγκες του. Στόχος, λοιπόν, των beauty editor σαν εμένα, είναι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο στα skin και hair care trends. Να πληροφορήσουν τους αναγνώστες για τις ιδιότητες των συστατικών. Να προτείνουν απλοποιημένες ρουτίνες και να επισημάνουν πόσο σημαντική είναι η αναγνώριση των αναγκών. Οι new age ρουτίνες περιλαμβάνουν «σκληρά εργαζόμενους» προϊόντα με υψηλές συγκεντρώσεις συστατικών που οδηγούν σε λιγότερες στρώσεις skin care. Έχοντας τα παραπάνω ως βάση, θα οδηγηθείς σε εναλλαγή προϊόντων μέσα στην χρονιά, σύμφωνα με τις ανάγκες της περιόδου. Σε απλά ελληνικά δεν θα μείνεις «κολλημένη» σε μία κρέμα προσώπου. Μη ξεχνάς η επιδερμίδα είναι ένα ζωντανό όργανο του οποίου, οι λειτουργίες αλλάζουν ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας.

Freepik

Η θεωρία του Skinimalism επεκτείνεται και στις συνθέσεις, καθώς και στις συσκευασίες των προϊόντων με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατο άρθρο του WGSN- του μεγαλύτερου forecasting portal- αναφέρεται ότι εταιρίες κολοσσοί ακολουθούν το παράδειγμα μικρότερων εταιρειών εφαρμόζοντας τον κανόνα του 10. Ο κανόνας του 10 περιλαμβάνει μόνο 10 συστατικά στις φόρμουλες. Το καλό παράδειγμα των συνθέσεων θα ακολουθήσουν και οι συσκευασίες. Πέρα από τα ανακυκλώσιμα υλικά τους, θα έχουν και εύχρηστο σχεδιασμό κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη.

Ήξερες ότι για τις συσκευασίες που ανοίγουν με το ένα χέρι, δεν έχουν καταναλωθεί τα αντίστοιχα ποσά νερού αλλά και ενέργειας με αυτά των fancy συσκευασιών των 90s;

FreepikΓέμισέ το, ξανά!

Στο πλαίσιο του less wasting, οι συσκευασίες αποκτούν «αδελφάκια». Ολοένα και περισσότερα προϊόντα εφαρμόζουν το καινοτόμο σύστημα refill. Οι συσκευασίες είναι προσαρμοσμένες, ώστε να επαναγεμίζονται. Με λίγα λόγια, κρατάς το σκελετό του προϊόντος. Επισκέπτεσαι το αγαπημένο σου κατάστημα καλλυντικών για να προμηθευτείς την refill έκδοση αυτού και να επανα-γεμίσεις πάλι στην τελειωμένη συσκευασία. Αν πιστεύεις δέ ότι αυτό θα εφαρμοστεί ή εφαρμόζεται μόνο στην κατηγορία του skin care ή hair care, θα σε διαψεύσουμε . Μεγάλοι οίκοι όπως, ο Giorgio Armani και ο YSL εφαρμόζουν ήδη το παραπάνω σύστημα και σε αρωματικές επιλογές.

Στο μικροσκόπιο:

Παραπάνω αναφέρθηκα εκτενώς στη νέα φιλοσοφία του beauty. Ξέρω, όμως, ότι πολλές, θέλετε να μάθετε για συστατικά και μεθοδολογίες που θα αποτέλεσουν skin και hair care trends, κάνοντας τις προβλέψεις μου πιο συγκεκριμένες:

Στην κοσμετολογία υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες, μία από αυτές είναι η ρετινόλη. Φυσικά, δεν θα σου μιλήσω για αυτή, μιας και είμαι σίγουρη ότι έχεις διαβάσει πολλά άρθρα και, ίσως την έχεις δοκιμάσει και ως συστατικό. Ευεργετικότατη στο κομμάτι της αντιγήρανσης, δεν είναι, όμως, ανεκτή από τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Απαγορευτική επίσης, είναι η χρήση της από εγκύους και θηλάζουσες. Το 2021, λοιπόν, θα καλωσορίσουμε τα υποκατάστατα αυτής. Το αποτελεσματικότερο μέχρι στιγμής όλων είναι το Bakuchiol, το εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia. Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι σε ίδιες συγκεντρώσεις η ρετινόλη και το bakuchiol έχουν την ίδια επίδοση. Το θετικό είναι, ότι το bakuchiol δεν προκαλεί ερεθισμούς ή ακόμη και το παροδικό ξεφλούδισμα που καμιά φορά παρουσιάζεται σε πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες μετά τη χρήση ρετινόλης. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί στην επιδερμίδα των εγκύων και των γυναικών που θηλάζουν.Η τάση που έχει ξεκινήσει από το 2019 και σύμφωνα και με το PopSugar -ένα από τα πιο ενημερωμένα portal ομορφιάς- θα συνεχίσει να μας απασχολεί και το 2021, είναι τα aha. Τα άλφα-υδροξέα θα γυρίσουν δριμύτερα στα μπουντουάρ μας, αλλά υπό τη μορφή θεραπειών: Home Peels. Μία φορά την εβδομάδα ή για μία εβδομάδα συνεχόμενα στην ρουτίνα μας θα προσθέτουμε συστατικά όπως το γλυκολικό και λακτικό οξύ, τα οποία ενισχύουν τη φυσική απολέπιση, εξομαλύνουν το χρωματικό τόνο και λειαίνουν γραμμές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ελαττωθούν οι επισκέψεις μας στο δερματολόγο για θεραπείες. Αντιθέτως, θα δημιουργήσουμε ένα ιδανικό καμβά στο σπίτι, ώστε να μπορέσει να δουλέψει καλύτερα ο γιατρός σε αυτόν και να έχουμε σταδιακά τα επιθυμητά αποτελέσματα, ειδικά στα προβληματικά δέρματα.FreepikΜία μεγάλη τάση που ξεκίνησε να διαφαίνεται από την αρχή της καραντίνας είναι το styling μαλλιών στο σπίτι. Όλες είχαμε περισσότερο χρόνο να εξασκήσουμε τις δεξιότητες μας στο hair styling. Βάσει στατιστικών, οι πωλήσεις των εργαλείων για τα μαλλιά είχαν αυξητική τάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κομμωτής γίνεται λιγότερο απαραίτητος. Η συχνή χρήση εργαλείων θερμότητας για τα μαλλιά δημιουργεί μία καινούρια ανάγκη: Την εφαρμογή επαγγελματικών προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Θεραπείες μαλλιών, θερμοπροστατευτικά προϊόντα και ό,τι άλλο θα βοηθήσει την τρίχα να αντισταθεί στη θερμότητα θα μας απασχολήσουν στο μέγιστο. Στο κομμωτήριο, επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ακόμα πιο εξελιγμένες τεχνικές coloring με στόχο τα πιο φυσικά glowy χρώματα μαλλιών.Αυτά τα ολίγα από εμένα για τα skin και hair care trends!

Το σημερινό άρθρο είχε αρκετή πληροφορία. Ήθελα για το καλωσόρισμα κάτι ιδιαιτέρως ενημερωτικό και φυσικά γεμάτο από beauty trends. Τα λέμε την επομένη εβδομάδα με ένα άρθρο πιο προσωποκεντρικό που θα έχει να κάνει με στόχους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop στο Google News

Το άρθρο Ξέρω ποια skin και hair care trends θα ακολουθήσεις το 2021 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα