Τεταμένο το κλίμα στον Πειραιά

11:09 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Σάλος στον Πειραιά πρόσφυγας πήγε να πετάξει το μωρό του στη θάλασσα. Παράλληλα οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι δε δέχονται να φύγουν και να μεταβούν σε κέντρα φιλοξενίας. Την ίδια στιγμή στους 53.042 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται μέχρι στιγμής στη χώρα μας τονίζει το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης στην τελευταία του καταμέτρηση που έγινε την Τετάρτη.

Το λιμενικό ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για όλους όσους παραπλανούν τους ταλαιπωρημένους

πρόσφυγες και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης η διαδικασία ενημέρωσης προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-3 στον Πειραιά. Στόχος είναι να πεισθούν να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας. Τα πνεύματα, όμως, είναι τεταμένα καθώς οι πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται τη μεταφορά τους. Σοκ προκλήθηκε όταν ένας άνδρας που κινήθηκε απειλητικά προς αστυνομικούς, κρατώντας ένα μωρό λίγων μηνών φωνάζοντας πως θα το ρίξει στο λιμάνι.

Την ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών έχουν αναλάβει τρεις γ.γ. υπουργείων (Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλειου Παπαδόπουλου, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου, και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλη) με τη βοήθεια εκπροσώπων μεταναστών στην Ελλάδα.

Αναμένονται 400 πρόσφυγες και μετανάστες στο Βόλο:

Έως την Πέμπτη την άφιξη ίσως και 400 προσφύγων και μεταναστών περιμένουν οι υπηρεσίες του δήμου Βόλου στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας της εταιρείας «Μόζας ΑΕ», στο ύψος της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα τους διανεμηθούν νερά, φρούτα, μπισκότα και χυμοί, ενώ έχουν ετοιμαστεί και πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης.

Που βρίσκονται οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες;

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων και μεταναστών φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (28.955).

Στα νησιά την Τετάρτη καταγράφηκαν 6.384 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο ενώ μέχρι τις 07:30 σημειώθηκαν 68 νέες αφίξεις.

Στην Αττική πλέον μένουν 14.797 άτομα εκ των οποίων οι 4.720 είναι στον Πειραιά.

Στα «δύο» χωρίστηκε το λιμάνι της Χίου μετά τη συμφωνία που έκαναν οι αρχές με τους πρόσφυγες προκειμένου να εκτελούνται κανονικά δρομολόγια από το λιμάνι.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση την Τρίτη στη χώρα μας βρίσκονταν 52.451 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά το λιμενικό:

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου ο εκπρόσωπος των αξιωματικών του λιμενικού, Δημήτρης Σαϊτάνης τόνισε πως «ο χώρος του λιμανιού δεν προσφέρεται για να παραμείνουν εκεί πρόσφυγες και μετανάστες».

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος των Αξιωματικών του Λιμενικού χαρακτήρισε «παράνοια» αυτό που συμβαίνει και επισήμανε:

Έχει ζητηθεί να παρέμβει εισαγγελέας έτσι ώστε να ρυθμιστεί η κατάσταση και να εκκενωθεί το λιμάνι αλλά παράλληλα και να σταματήσει η παρεμπόδιση της μεταφοράς από μέλη τα οποία δηλώνουν αλληλέγγυοι και παραπλανούν τους πρόσφυγες

Κυρίτσης: Στόχος η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά:

Στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου την Τετάρτη μίλησε και ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος εστίασε στη μετακίνηση του κόσμου από το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Γ. Κυρίτσης επίσης δήλωσε πως το νέο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά θα είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο έτοιμο.

Ποιοι είναι πίσω από τα φυλλάδια του Πειραιά;

Την ευθύνη ανέλαβε ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων με σχετική του ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για φίμωση και επιχείρηση στοχοποίησης από μερίδα των Μ.Μ.Ε., καθώς και για την τρομοκρατία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, που υπέστησαν από άτομα που δήλωναν εθελοντές στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα μέλη του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν περιγράφουν περιστατικό που συνέβη την Τρίτη, στη διάρκεια μοιράσματος ανακοίνωσής τους στους πρόσφυγες στα αγγλικά, στην πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι ΜΚΟ.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Τεταμένο το κλίμα στον Πειραιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα