Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση- Στο επίκεντρο τα εργασιακά

20:44 16/10/2016 - Πηγή: iPop

Την Δευτέρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται τα εργασιακά.

Τα «καυτά» ζητήματα που θα απασχολήσουν Κυβέρνηση και Θεσμούς αναφορικά με τα εργασιακά είναι οι ομαδικές απολύσεις, ο κατώτατος μισθός, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters σχετικά με την επικείμενη διαπραγμάτευση: «Μετά από τόσα χρόνια ύφεσης κατά τα οποία τα εργασιακά δικαιώματα διαλύθηκαν, η Ελλάδα

δεν έχει άλλα περιθώρια για ακραίες κινήσεις. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραιτηθεί από την κοινή πρακτική που υπάρχει για τους εργαζόμενους σε άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε.».

Παράλληλα, επί τάπητος θα βρεθούν και δύο μεγάλα ζητήματα, τα οποία αποτελούν εκκρεμότητες καθώς η συζήτησή τους είχε ξεκινήσει απ’ τον Σεπτέμβριο:

Πρόταση για πάγωμα οφειλών προς τον ΟΑΕΕΑκατάσχετος λογαριασμός

Σημειώνεται πως την Δευτέρα στις 18:30 η ΑΔΕΔΥ έχει κάνει κάλεσμα για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της διαπραγμάτευσης.

Χωρίς τη Βελκουλέσκου θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών θα ξεκινήσουν την Τρίτη χωρίς την παρουσία της Ντέλιας Βελκουλέσκου, η οποία αναμένεται να έρθει στην Αθήνα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ ενημέρωσε το Ελληνικό οικονομικό επιτελείο και την ομάδα διαπραγμάτευσης μέσω email για την αναβολή της άφιξής της εξαιτίας της συμμετοχής της σε κηδεία στελέχους του ΔΝΤ.

Οι επικεφαλής των υπολοίπων θεσμών, θα φτάσουν αύριο στην Αθήνα και οι συζητήσεις μαζί τους θα ξεκινήσουν από μεθαύριο, Τρίτη.

Τη Δευτέρα η συζήτηση θα γίνει μόνο με τα τεχνικά κλιμάκια.

The post Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση- Στο επίκεντρο τα εργασιακά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα