Ν.Βούτσης: Σήμερα είμαστε ώριμοι να συσταθεί το ΕΣΡ

16:55 10/11/2016 - Πηγή: iPop

Την εκτίμηση του πως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Πέμπτης θα συσταθεί το ΕΣΡ διατύπωσε ο Νίκος Βούτσης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις προτάσεις του για τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου.

Ο Νίκος Βούτσης κατά την έναρξη της Διάσκεψης που ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση δήλωσε:

Σήμερα είμαστε παολύτως ώριμοι να περάσουμε στη διαδικασία της συγκρότησης του ΕΣΡ, καθώς έχουνα ποσαφηνιστεί

όλες οι εκκρεμότητες

Και τόνισε:

Θα ήθελα να αναφερθώ εισαγωγικά ότι για τη θέση του προέδρου προτείνουμε τον Κουτρουμάνο και τον Ροδόλφο Μορώνη για τη θέση του αντιπροέδρου

Ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, ήταν και η επίσημη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας από την 1 Νοεμβρίου.

Το λόγο μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Νίκου Βούτση πήρε ο Νίκος Δένδιας εξηγώντας πως η εν λόγω διαδικασία είναι μακροχρόνια.

Ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, άλλα και στη δήλωση του Νίκου Παππά και συγκεκριμένα τόνισε:

Καταλύτης υπήρξε η απόφαση του ΣτΕ και κατόπιν αυτού βρισκόμαστε εδώ. Να καλωσορίσω τη σημερινή δήλωση του υπουργού Νίκου Παππά, με την οποία επισημαίνω ότι ο υπουργός καταλήγει σ’ ένα πλαίσιο σκέψης η οποία είναι πιο ορθή από την αρχική σκέψη των τεσσάρων καναλιών

Ο Νίκος Δένδιας, να θυμίσουμε, πως λίγο μετά τη δήλωση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής είχε πει στους δημοσιογράφους πως « η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να προστατεύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση».

Τι δήλωσε ο Νίκος Παππάς;

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε:

Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής

Αναλυτικά τα άτομα που προτείνει για μέλη του ΕΣΡ ο Πρόεδρος της Βουλής:Πόπη ΔιαμαντάκουΒασίλης ΚαραποστόληςΝίκος ΚιάοςΓιώργος ΠλειόςΔήμητρα ΠαπαδοπούλουΛίλιαν ΜήτρουΓιώργος Σαριδάκης

Αξίζει να τονίσουμε ότι το όνομα του κ. Πλειού αντικατέστησε τον Βασίλη Κουφόπουλο μετά τη δεκάλεπτη διακοπή της διάσκεψης κατά την οποία έγιναν διαβουλεύσεις.

Μεϊμαράκης: Πρέπει να σας απονείμουμε τα εύσημα κ. Βούτση

Ο Ευάγγελος Μεϊμαρακης απ’ την ΝΔ τόνισε πως θα πρέπει να απονεμηθού εύσημα στον κ. Βούτση για τις συνεχόμενες προσπάθειές του να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης για το ΕΣΡ.

Πρέπει να σας απονείμουμε τα εύσημα κ. Πρόεδρε μετά από τόσες προσπάθειες που κάνατε και από τον χειρισμό που κάνατε για να μπορέσουμε να πετύχουμε σήμερα ένα πολιτικό πλαίσιο συνεννόησης για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί και συνταγματική μας υποχρέωση

Ο Λαμπρούλης από το ΚΚΕ δήλωσε:

«Ψηφίζουμε «παρών». Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με τη λειτουργία των θεσμών».

Κατά την τοποθέτηση του ο Ανδρέας Λοδέρδος επισήμανε, πως είναι σύμφωνος με την πρόταση για τον κ. Κουτρουμάνο και δήλωσε:

Η πρόταση για τον κ. Κουτρομάνο μας βρίσκει σύμφωνους.Χαιρόμαστε που αλλάξατε στάση, συνάδελφοι της ΝΔ

Ο Γιάννης Τραγάκης και ο Νικήτας Κακλαμάνης απ’ την πλευρά τους εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί σήμερα λύση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Δεν πρέπει να φύγουμε σήμερα από εδώ χωρίς να δώσουμε λύση και χωρίς σύνθεση ΕΣΡ», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Τραγάκης, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε πως εάν η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της πρότασης του Ποταμιού για την Προεδρία του ΕΣΡ- τον κ. Σταθόπουλο-, τότε η ΝΔ δεν θα θέσει βέτο.

The post Ν.Βούτσης: Σήμερα είμαστε ώριμοι να συσταθεί το ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα